Glanzende afwerking betonvloer

Met het polijsten met diamant gaat de betonvloer automatisch glimmen. Deze glanzende afwerking betonvloer hebben een natuurlijke glans net of de betonvloer deze verglaast is.

Het begint altijd met het schoonmaken van de betonvloer. Gebruik de reiniging pads , de reinigers en een water zuiger om de vloer goed te schrobben. Gebruik hiervoor een schijf machine of een zuig schrob machine. De producten zijn goed in deze machine te verwerken. Als u geen machine heeft gebruik dan de reinigers en een goede luiwagen om de vloer te schrobben. Haal het vervuilde water gelijk weg met de water zuiger.

Glanzende afwerking betonvloer schoonmaken
Glanzende afwerking betonvloer impregneren

Altijd eerst impregneren 

Bij het behandelen van betonvloeren is het de bedoeling dat deze dicht komt te zitten. Hoe dichter deze zit des te resistenter de betonvloer zal zijn. Impregneer de betonvloer dan ook altijd na het schoonmaken voor de beste indringing. Dweil de impregneer voor betonvloeren met een wollen hoes goed op. De betonvloer moet even goed nat zijn van de impregneer. De ruimte zal naar ziekenhuis ruiken door de alcohol die in de impregneer zit. Een goed gevlinderde of gepolierde betonvloer zal een 50 – 70 gram per m2 verbruiken. Als de impregneer voor betonvloeren droog is dan kan het polijsten met de diamant pads beginnen. Meestal kun je beginnen met de blauwe diamant pad , de tweede stap van het polijst systeem. Ruwe plekken langs de kanten altijd eerst met een schuurschijf korrel 120 glad schuren voordat je met de diamant pads begint. Blijf de betonvloer opschuren tot er steeds meer glans ontstaat. De betonvloer zal nu steeds dichter gaan worden en gaan glanzen.

Glanzende afwerking betonvloer maken

Nadat de laatste stap van het diamant systeem gedaan is word de betonvloer in de dweilwas gezet. Dit kan makkelijk met de was applicatie set of dweil. Verdeel de was in een dunne laag over de vloer en laat deze opdrogen. Met de witte boen pad onder een woodboy gaat de betonvloer verglazen en behoud deze zijn glanzende resultaat. Het filmpje laat goed zien hoe de stappen zijn van de glanzende afwerking betonvloeren.

Let op ; vuil en vet direct verwijderen , de betonvloer is nu resistent , echter er kunnen na een tijd altijd vlakken ontstaan.