Metalliek wand

Maak zelf een stoere verweerde metalliek wand in je woonkamer of badkamer. Wil je liever een egalere metalliek look dan kan dat natuurlijk ook. We hebben de metallic stuc in platina / zilver, brons, koper, paarlemoer, zwart en goud.

Wat heb je nodig voor de Metallic Stuc;

Stap 01. Metalliek wand voorbereiding

De metallic stuc kan makkelijk gebruikt worden om een wand een super gave metalliek look te geven. Makkelijk op te rollen wanneer je een egale metalliek wand wil maken. Gebruik je een blokkwast dan heb je al veel meer tekening in je metalliek wand.  En als je de metallic stuc met de spaan plaatst dan heb je helemaal iets bijzonders. Heb je een mooi gestukadoorde muur dan kun je gelijk de primer minerale aanbrengen. Je rolt deze op de muur zodat je muur geen zuiging meer heeft. Je verbruik zal veel minder zijn en je bent dan verzekerd dat de metallic stuc goed hecht.

Eindelijk ga je een gave metalliek wand maken.

Zoals al gezegd kun je een grove store uitvoering maken of een veel gladdere strakkere uitvoering. De ondergrond geeft een deel van de uitstraling. Is deze grof dan zal het eindresultaat ook grof zijn. Plak alles goed af met de gele tape voordat je begint.

Metallic stuk zwart goud
Metallic stuc koper

Stap 02. Verweerde metalliek wand maken;

Met de spaan;

Om een verweerd effect te krijgen plaats je de metallic stuc al niet zo goed. Druk soms wat harder op je spaan om de ondergrond er nog door te zien en soms wat minder hard zodat je genoeg metallic stuc achter laat. Deze verschillen ga je strakjes heel goed zien wanneer hij droog is en geeft een heel gaaf verweert effect.

Met de blokkwast;

Als je met de blokkwast kruislingse bewegingen maakt krijg je ook een heel gave metalliek wand. Dit is super simpel om te doen en geeft gelijk een chique effect op je wand. Je zal in korte tijd een echte eye-catcher hebben in je woonkamer. Ben je na 1 keer niet tevreden dan doe je gewoon nog een keer😃.

Stap 02. Strakke metalliek wand maken;

Wil je een egale metalliek wand maken gebruik dan een goede roller en rol je wand helemaal egaal op. Je zal dit waarschijnlijk 2 keer moeten doen om echt een egaal metalliek wand te krijgen. Zorg dat je stucwerk super glad is voordat je begint met de Metallic stuc te plaatsen.

Wil je een metalliek wand in de badkamer dan gebruik je eerst het Badkamer systeem. Na de 2 lagen Beton Cire plaats je de primer minerale en de metallic stuc. Is de metallic stuc droog dan ga je sealen. Je gebruikt de metallic stuc dan bij een Beton Cire pakket.

Stap 03. Afwerken van de metalliek wand

Heb je een metalliek wand in je woonkamer gemaakt dan heeft die geen afwerking nodig. Na een dag is het droog genoeg om voorzichtig je plinten terug te plaatsen of je dingetjes op te hangen. Heb je een metalliek wand in de badkamer dan moet je hem nog even sealen.

Let Op! Gebruik deze producten altijd bij kamertemperatuur. Een graad of 20 is super voor de producten en voor jezelf.

Beschikbare kleuren:

  • Goud
  • Brons
  • Zilver
  • Zwart
  • Koper
  • Parelmoer

payments