Nieuws

Wat is metallic stuc eigenlijk?

Metallic stuc platina tafel 2

De metallic stuc is een kant en klare pasta waar je heel makkelijk een mooie metalliek wand in je woonkamer mee kan maken. De metallic stuc kun je op de Beton Cire pakketten aanbrengen om een luxe metaal uitstraling te krijgen in je badkamer of op je tafel. De metallic stuc wordt met een verfroller of met de spaan op de droge geprimerde muur aangebracht. Met de roller krijg je natuurlijk minder schakeringen dan met de spaan of de blokkwast.

Welke metalliek kleuren zijn er?

De metallic stuc is er in zes kleuren , hieronder een opsomming.

  • Platina zilver.
  • Goud.
  • Brons
  • Koper
  • Zwart
  • Paarlemoer

Maak super simpel jouw metalliek look

Je kan met de metallic stuc verschillende uitstralingen maken. Zowel een heel chique egale wand in de badkamer als een verweerde metalliek tafel. Deze twee werkwijzen zullen we hieronder uitleggen. Je kan er nog veel meer mee doen, de metallic stuc hecht aan meer materialen.

Egale look met weinig schakeringen maak je door de metallic stuc op een heel gladde ondergrond egaal op te rollen met een verfroller. Je kan hier de PU rollers voor gebruiken in onze shop. Als je iets meer schakering wil rol de eerste laag dekkend en als deze hard is na een uurtje of 2 dan een dun laagje met de spaan opspanen. De spaanslagen geven de schakeringen die blijven.

De verweerde look maak je door de metallic stuc te plaatsen met de spaan. Druk je hard op je spaan dan zie je de ondergrond er nog door, druk je minder dan laat je genoeg stuc achter om goed te kleuren. Deze verschillen geven je wand een heel verweerde look.

Plaats in de badkamer eerst Beton Cire!

Plaats eerst de 2 lagen Beton Cire in je badkamer.  Je kan deze grof plaatsen of juist heel glad. Wil je een stoere verweerde uitstraling plaats dan de beton cire niet zo glad , schuur deze laag een klein beetje , primer de beton cire met de primer minerale en spaan de stuc op je project. Je zal de ondergrond kleur nog hier en daar terug gaan zien en dat heeft een heel stoer effect.

Wil je een egaler , vlakkere afwerking dan zet je twee lagen beton cire en schuur deze helemaal glad. Plaats de primer minerale en rol de metallic stuc over de gladde beton cire voor een egaal resultaat, wil je toch schakeringen spaan daar dan nog een een laagje metallic stuc overheen als deze droog is. Lees meer op de metalliek wand wat er allemaal mee kan.

Metallic stuc platina tafel 2
Metallic stuc goud

Metallic stuc in de badkamer

Voordat je de metalliek gaat aanbrengen altijd eerst de Beton Cire goed primeren met de primer minerale. Als de primer goed droog is kun je de metallic stuc gaan gebruiken. Het drogen van de primer duurt bij 20 graden en een lage luchtvochtigheid ongeveer een uurtje. Rol of spaan de metalliek op je project en laat de metallic stuc eerst 12 uur drogen voordat je de PU sealer met de roller aanbrengt. De metalliek zal na het sealen zeker waterdicht zijn. De sealer neemt wel wat glans weg van de metalliek. Voor niet waterdichte toepassingen kun je de metallic stuc ook als eindlaag gebruiken. De metallic stuc metalliek is niet geschikt voor keukenbladen en vloeren.

Ook op andere ondergronden perfect te gebruiken

Je kan deze metalliek ook heel makkelijk op betonnen voorwerpen gebruiken. De betonnen kandelaars kun je zo gaaf op pimpen met de metalliek kleur die je mooi vind. We hebben zelf heel veel creatieve mensen gehad die dit gedaan hebben met een heel leuk eindresultaat. Wat ook een leuk idee is de wand in de woonkamer een eigen touch te geven. Je kan de metalliek makkelijk over de gestukadoorde muren aanbrengen. Primer de muur even voordat je de metallic stuc gaat aanbrengen. Je verbruik zal veel lager zijn en het eindresultaat veel mooier en steviger. Kicke toch een bronzen , zilveren of gouden wand in de woonkamer !

Hiernaast een schouw die een klant behandeld heeft met zwart en goud glaze metalliek.

Glaze-goud-en-zwart

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heeft u vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je Beton Cire en Beton Floor Cire op de juiste manier aanbrengt en afwerkt, dat levert de mooiste badkamers, aanrechtbladen en toiletten, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog 10% korting op je Beton Cire.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments