Nieuws

Wat is het verschil tussen Beton Stuc en Beton Cire?

Je zal op het internet verschillende ‘Beton Cire’ soorten tegen komen. De ‘Beton Cire look’ zal bij alle aanbieders aangehaald worden omdat Beton Cire een begrip is geworden doordat dit al jaren op de markt is. Beton Cire is een beton stuc, echter niet alle Beton Stuc is Beton Cire. Let daar goed op als je een Beton Cire badkamer wil gaan maken. De meeste Beton Stuc bevat teveel kalk en kun je moeilijker waterdicht krijgen.

Je kan Beton Cire als eerste herkennen doordat je niet 3 keer moet coaten of sealen bij een badkamer of douche hoek. Je kan een traditionele Beton Cire ook niet kant en klaar in een potje kopen. Je zal zien dat een echte Beton Cire hard word wanneer je deze aanmaakt met de resin ook al doe je de deksel weer terug op het potje. Een ander voorbeeld van traditionele Beton Cire is dat deze bijna overal van zichzelf aan hecht en een grote buigsterkte heeft. Hieronder meer over de verschillen van Beton Stuc en Beton Cire. 

  • Beton Cire behoeft geen primers!
  • Water of toch resin?
  • Beton Stuc is niet altijd een poeder.
  • Kant en klaar ‘Beton Cire’.
  • Beton Stuc bevat veel kalk.
  • Waterdichtheid en capillaire waterabsorbsie
  • Bewijs dat Beton Cire echt waterdicht is.

Beton Cire behoeft geen primers;

Een goede traditionele Beton Cire heeft geen primer nodig om te hechten. Onze Beton Cire hecht uit zichzelf aan bijna alle ondergronden en is super flexibel. De hechting aan MDF is zo goed dat de Beton Cire beter aan de MDF gehecht is dan de MDF aan elkaar zit. Dit hebben we natuurlijk laten testen anders kun je dit niet zeggen.

Water of toch resin;

Een Beton Stuc maak je aan met water om deze te kunnen smeren. Bij Beton Cire gebruik je een resin. Deze resin is je eerste waterdichting en je flexibiliteit. Zoals je weet zijn cement achtige producten na droging open van structuur. Je ziet dat wanneer je beton of specie nat maakt dat hij donker word. Gebruik je water dan zal je veel poriën hebben doordat het water verdampt en uit je laag Beton Stuc moet kunnen. Beton Cire heeft dat ook wanneer je enkel water gebruikt daarom gebruikt een traditioneel Beton Cire een resin om dit te verminderen.

Beton Stuc is niet altijd een poeder;

Onze Beton Stuc is een poeder maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De poeders maak je aan met water om je muur of vloer te smeren. Wij gebruiken de poeder versie omdat deze het meeste lijkt op een traditionele Beton Cire. Je kan deze makkelijker kleuren en je kan je overgebleven poeder nog bewaren. Wil je een mooie muur in je woonkamer maken dan is dit echt een fantastisch product. Smeert makkelijk en geeft al heel snel die mooie schakeringen die men “Beton Cire’ look noemt.

Kant en klaar ‘Beton Cire’;

Steeds meer zie je de kant en klare ‘Beton Cire’ op het internet. Echter iedereen weet dat wanneer je cement of gips aanmaakt en dit in een potje doet, dekseltje erop dit toch hard word. Het heeft dan ook helemaal niets met beton te maken en kan dan ook eigenlijk geen Beton Stuc heten of Beton Cire. Dat deze producten een betonlook resultaat geven is iets anders dan Beton Stuc of Beton Cire.

Beton Stuc bevat veel kalk;

Het grote verschil tussen Beton Stuc en Beton Cire is de samenstelling. Beton Stuc beval eigenlijk alleen maar kalk als binder. Soms zijn er ook nog wat droge kunststoffen in verwerkt om een beter resultaat te verkrijgen. Dit is bij onze Beton Stuc zeker het geval. De fabriek noemt dit dan een improved product. Verbeterd product voor degenen die niet zo goed Engels spreken.

Waterdichtheid en capillaire waterabsorbsie;

Om wat dieper in te gaan in deze materie moet je weten wat waterdichtheid eigenlijk betekent. Zoals hierboven al verteld is het donker worden van je beton zeker geen bewijs van waterdichtheid. Een product is pas waterdicht wanneer je een koker op een werkstuk plakt. Daar water in doet op 5 bar druk en deze 3 dagen laat staan. Dan breek je alles weer af en weeg je hoeveel gewicht er bij het originele werkstuk is bij gekomen. Is dan 0,0 gram dan is je product waterdicht. Je zal dan ook geen donkere plek zien op de plaats waar de koker gestaan heeft.

Capillaire waterabsorbsie is het fenomeen dat wanneer je een natte vloer hebt je muur het water omhoog trekt. Dat zie je bijvoorbeeld wanneer je vloer onder water heeft gestaan en je stucwerk zeker 20 cm hoger ook nat is. Stucwerk is namelijk heel capillair en zal water omhoog trekken.

Bewijs dat Beton Cire echt waterdicht is;

Je kan natuurlijk nooit iets zeggen als je dit niet gecontroleerd hebt. Meten is weten is onder echte wetenschappers een veel geplaatste opmerking. Wij hebben onze Beton Cire laten testen op een laboratorium. Concrefy in Venlo heeft onze producten getest en beoordeelt. Hieronder deze testresultaten die gemeten zijn.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments