Beton Cire schades

Verwerk je Beton Cire niet onder de 15 graden Celcius

Wanneer je je nieuwe badkamer wil gaan maken met Beton Cire dan moet je wel zorgen dat het warm genoeg is. Beton Cire is eigenlijk een super watje die niet tegen kou kan. Althans niet als hij verwerkt word. Beton Cire bestaat veel uit kunststoffen en die hebben allemaal warmte nodig om goed te kunnen reageren en uit te harden. Beton Cire is dan ook een afwerkmateriaal en geen bouw materiaal. Wij raden een kamer temperatuur aan om Beton Cire te verwerken. Zorg in ieder geval dat het niet onder de 15 graden komt in deze ruimte en dat je geen dauw krijgt op je net geplaatste wanden of vloeren.

  • Verwerk Beton Cire bij kamer temperatuur !
  • Ook s ‘nachts niet kouder laten worden dan 15 graden Celsius.
  • Zorg dat er geen dauw ontstaat op je geplaatste Beton Cire.
  • Na 6 dagen kan de kachel weer uit en kun je koud douchen.

Verwerk Beton Cire bij kamer temperatuur;

Heel belangrijk bij het verwerken van Beton Cire is de temperatuur. Te koud, kouder dan 15 graden Celcius geeft allemaal dingen die je niet wil. Meestal zie je het goed, dan is je Beton Cire wandje wit uitgeslagen. Of zelfs al los gekomen zoals op de foto. Verwerk Beton Cire bij kamer temperatuur dat vind de Beton Cire fijn en voor jou is dat ook super. Je werkt dan prettig in een T-shirtje, je voelt wat je doet doordat je handen niet steenkoud zijn. Kortom super prettig werken bij 18 – 20 graden Celcius. Zowel voor de Beton Cire als voor je zelf.

Ook s ‘nachts niet kouder dan 15 graden Celcius;

Houd de temperatuur ook in de nacht boven de 15 graden Celcius. Komt je temperatuur beneden die 15 graden dan kun je dauw verwachten wat je niet wil op je net geplaatste Beton Cire. Dit zal bij het smeren minder erg zijn dan bij het sealen. De sealers zijn heel erg temperatuur gevoelig. Ze hebben warmte nodig om goed te reageren en goed te verharden.

Zorg dat er geen dauw ontstaat op je geplaatste Beton Cire;

Als de temperatuur lager word en de luchtvochtigheid hoog is dan krijg je dauw. Dat is water wat neerslaat op oppervlakten. Dit wil je zeker niet op je net geplaatste Beton Cire hebben. Je zal witte vlekken krijgen en bij de sealer zal deze gaan verzepen enz. Houd je temperatuur gewoon goed aan.

Na 6 dagen mag de kachel weer uit en kun je koud douchen;

Als je Beton Cire hard geworden is en geheel gebonden dan kan Beton Cire alles weer hebben. Dan mag het gaan vriezen en weer gaan dooien. In de gebonden fase zal er niets met je Beton Cire gebeuren.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments