Beton Cire schades

Help, ik heb kalkaanslag in mijn badkamer of toilet

Help ik heb kalkaanslag 1

Sommige gebieden hebben heel ‘hard’ water. Dat is water waar heel veel kalk in zit. Deze kalk gaat overal op hechten. Het hecht aan je Villeroy & Boch tegeltjes, aan je Hans Grohe douchekop en aan Beton Cire douchewand. Je kan dit voorkomen door steeds je douche wand en je douchekop te drogen en niet gewoon weg te lopen. Na een tijdje kun je niet meer door je glazen douche wand kijken en je douchekop zal iets minder water geven 😒.

Je kan natuurlijk de producten gebruiken die kalk verwijderen. Dit zijn zuren die je oppervlakte ook aan zullen tasten. Je zal zien dat je glazen douche wand dan steeds sneller kalk gaat aanpakken. Beton Cire kan veel beter tegen zuren dan je keramische tegels en je glazen douche wand echter voorkomen is beter dan genezen!

  • Wat is die kalkaanslag eigenlijk?
  • Voorkomen is altijd beter dan genezen..
  • Waterontharders.
  • Gebruik polymeer in je douche voor extra bescherming.
  • Wat moet ik doen als ik toch kalk aanslag heb?

Wat is kalkaanslag eigenlijk?

Kalk, calcium of calciumcarbonaat is een mineraal dat voorkomt in water. Zit er veel kalk in het leidingwater, dan kan er kalkaanslag ontstaan. Kalkaanslag verkort de levensduur van je badkamer en verhoogt je energie gebruik. Je kan heel makkelijk zien of je kalkaanslag hebt. Je kraan zal als eerste een wit randje krijgen. Dat is kalkaanslag. Maar wat is dit goedje precies, en hoe ontstaat het? Kalkaanslag is een gevolg van hard water. Regenwater is van nature zacht als het uit de lucht valt. Maar zodra het de grond bereikt, passeert het vele soorten stenen zoals krijt en kalksteen. Hier pikt het calcium- en magnesiummineralen op. Die werken samen en maken het water hard. Zodra je dit harde water thuis verwarmt, in je boiler of verwarmingsketel, veranderen de mineralen in kalkaanslag. Ze klampen zich overal aan vast. Denk aan je Hans Grohe douchekop, je glazen douche wand en ook op Beton Cire. Hoe meer kalkzouten er in het water zitten, hoe harder het water is en hoe sneller kalkaanslag ontstaat. Woon je in Nederland dan kun je hier zien hoe hard jouw water is.

Voorkomen is altijd beter dan genezen

Je kan het voorkomen dat er kalkaanslag op je glazen wand, je Grohe douchekop en je Beton Cire komt. Gewoon je douche even droog maken na het douchen. Je gebruikt een ramen trekkertje op je glazen wand en je Beton Cire. En droog je kraan even af met je handdoek. Je zal zien dat alles mooi en zonder kalkaanslag blijft.

Waterontharders;

Je kan ook een goede waterontharder aan laten sluiten. Dan heb je geen last meer van kalkaanslag doordat het water veel zachter word door deze waterontharders. Je douche nog even drogen is natuurlijk altijd goed om je douche mooi en fris te houden. Eigenlijk een heel kleine moeite om je mooie badkamer of toilet fris en fruitig te houden.

Gebruik polymeer in je douche voor extra bescherming;

Om je Beton Cire nog extra te beschermen kun je ook onze polymeer gebruiken. Deze plaats je puur op je wand en vloer en dat geeft een extra beschermlaagje waar als het gebeurt de kalk op gaat hechten. Je kan de polymeer en de kalk dan veel makkelijker verwijderen met de stripper. De stripper lost de polymeer op en de kalk die op je polymeer zit gaat dan ook heel makkelijk weg. Je hebt dan niet die zure kalk verwijderaars nodig die alle oppervlakken zal beschadigen.

Wat moet ik doen als ik toch kalkaanslag heb?

Heb je toch kalkaanslag op je douche wand zitten dan kun je dit alleen maar verwijderen door een zuur. Calgon is bijvoorbeeld een merk wat dit levert. Deze producten vreten het kalk uit je glazen douche wand en je Beton Cire. Onze Beton Cire is best aardig resistent tegen wat zure producten, veel beter dan je glazen wand of je geglazuurde tegeltjes van Villeroy & Boch. Echter bij het gebruik van zuren tast je ook je Beton Cire aan. Bij de eerste keer kun je de |Beton Cire weer makkelijk met polymeer behandelen en je Beton Cire is weer helemaal happy. Gebruik je deze zuren regelmatig dan zal je eens in de paar jaar een keer overnieuw moeten sealen om je Beton Cire mooi en in topkwaliteit te houden.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments