Badkamer / Toilet

Moet je Beton Cire kitten?

Moet je Beton Cire kitten

Als je Beton Cire verwerkt in je badkamer dan komt al snel de vraag of je Beton Cire moet kitten. Wij raden het aan om inderdaad je inwendige hoeken met een goede zuurvrije schimmelwerende siliconen kit af te werken. Dit omdat de inwendige hoeken alle beweging van je huis opvangt en daar dan een scheur kan ontstaan. De extreem elastische siliconen kit zorgt dat deze beweging gewoon kan en je muur niet gaat scheuren.

Hoe moet je Beton Cire kitten?

Snij na het plaatsen de inwendige hoeken even goed in met een scherp mes of je spaan. De inwendige hoek is dan verzwakt zodat hij echt daar gaat scheuren als dat gebeurt en je hebt straks een betere hechting voor je kit. De aansluiting met je vloer, bad of je douchebak moet je in de gaten houden dat de beton cire deze niet geheel raakt. De vloer , je bad of douchebak moet niet met de beton cire vast zitten aan de muur. Als je zelf wil gaan kitten gebruik dan een goede kitspuit met zuurvrije schimmelwerende siliconen kit. Plak je kitnaad even goed af met gele tape , ongeveer 5 mm is genoeg en spuit de kit goed in de hoek. Doe dit niet te zuinig !! Met een kitstrijker maak je de hoek mooi rond en haal je het teveel van de kit weg. Met een water / zeepoplossing smeer je de kit mooi glad. Dat doe je met je vinger. Verwijder je gele tape en je zal een perfecte kitnaad hebben. Je kan natuurlijk ook een professionele kitter laten komen. Die zijn razendsnel en hebben de meeste kleuren in hun auto. De kosten vallen heel goed mee en misschien de moeite waard.

 • Snijd je inwendige hoeken goed in
 • Houd je beton cire vrij van je vloer, bad of douchebak
 • Twee dagen na het sealen kun je de badkamer kitten
 • Kit ook rond je drain.
 • Overweeg een professioneel kitbedrijf!

Waarom moet je Beton Cire kitten? 

Kit word gebruikt om een uitzetvoeg af te dichten. Dat betekent dat aansluitingen van een hard materiaal op een ander materiaal de beide ondergronden altijd verschillend werken. Iedereen kent het wel van een houten balk die in een muur ligt. De zelfde bewegingen , uitzettingen en krimp zit in je drain , je gestucte muur en je vloer , je gestucte muur en je plafond en ga zo maar verder. Zeker in de badkamer is dit een point of interest. Daar is de normale temperatuur rond de 20 graden Celsius. En als je gaat douchen dan doe je dat met 38 graden warm water. Doordat ieder materiaal een andere uitzettingscoëfficiënt heeft zal ieder materiaal anders groeien. De verwarming in een korte tijd van 18 graden doet je RVS drain natuurlijk meer groeien dan je betonnen vloer ernaast. Als er dan rondom je drain geen uitzetvoeg zit dan zal je vloer scheuren.

Kleur van de kit kiezen;

een goede siliconen kit kun je kopen in een heleboel verschillende kleuren. Je kan zelfs al kit in RAL kleur bestellen. Je kan dan een kit gebruiken die je niet zal zien in je badkamer. De licht grijze kleuren worden meestal met een transparant grijze kit gedaan. Dat is wel de meest gebruikte. Tegenwoordig zijn er heel goede kitsoorten die niet schimmelen en zuurvrij zijn. Onderaan deze pagina een voorbeeld van een kit soort die in heel veel standaard kleuren te koop is. Is er kit in mijn Beton Cire kleur?

Beton Cire kitten

 • Plak netjes af
 • Houd een 5 mm aan als naad
 • Gebruik een goede kitspuit
 • Gebruik een verse kit in jouw kleur
 • Gebruik een kit strijker voor een perfect resultaat
 • Maak de kit mooi glad met je vinger en wat zeepoplossing
 • Na 24 uur is je kit droog

Lees ook de pagina’s waterdichte drain en badkamer renoveren zonder slopen.

Deze traditionele Beton Ciré is in verschillende uitvoeringen en verpakkingen heel eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Beton Cire kitten kan in verschillende standaard kleuren;

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments