Badkamer renoveren zonder te slopen

Wil je je eigen badkamer gaan renoveren en zie je zo op tegen het slopen, laat dan je tegels gewoon zitten. Je smeert Beton Cire gewoon op je tegels. Je hebt wel een extra laagje nodig om de tegels eerst goed te bedekken en dan ga je verder met het normale Beton Cire systeem om je badkamer helemaal naar de 21ste eeuw te brengen. Super gaaf, heel makkelijk te plaatsen en zonder te moeten slopen. Wil je dit ook lees dan hieronder hoe je dat moet doen en wat je daarvoor nodig hebt.

Wat heb je nodig voor een badkamer;

Stap 01. Badkamer renoveren voorbereiding;

Je begint in je badkamer met alles te verwijderen. Kranen eraf, glazen wand eruit, toiletpot eraf en de kit verwijderen. De kit verwijder je heel makkelijk met een kitvoegensnijder. Als de badkamer helemaal leeg is en de kit is eruit dan schrob je de badkamer even goed met onze stripper. Deze chemische reiniger haalt alle zeepresten goed weg. Je kan nu ook goed horen of alle tegels wel vast zitten. Losse tegels klinken hol en moeten vervangen worden om een goed resultaat te krijgen. Als de badkamer weer droog is kun je beginnen met renoveren.

Eindelijk kun je de badkamer echt gaan renoveren !!.

Beton Cire plaats je op een vlakke ondergrond. Je tegeltjes hebben voegjes en daarom heb je een extra laagje nodig. Dat extra laagje heet bij ons de hechtlaag. Je smeert een laagje over de tegels heen zodat die helemaal weg zijn en je alleen nog hechtlaag ziet. Je kan deze hechtlaag al in jouw eigen kleur nemen en je ziet al gelijk een heel groot verschil. Je kan in plaats van de hechtlaag natuurlijk ook de traditionele stuc producten of een zak tegellijm gebruiken om je wanden strak te maken. Vraag bij de bouwmaterialen handel even na welke primer je nodig hebt om je badkamer te renoveren. Gebruik je de hechtlaag dan hoef je de tegels niet te primeren en kun je gelijk beginnen smeren. Lees ook even de pagina Beton Cire over tegels voor meer informatie.

Als de hechtlaag droog is schuur je de wanden glad. Staat alles al strak dan moet je niet schuren. Impregneer plaatsen en na een half uurtje kun je de eerste laag van de Beton Cire erop aanbrengen.

Badkamer renoveren zonder te slopen voor
Badkamer renoveren zonder te slopen klaar

Stap 02. De Beton Cire aanbrengen

Als de badkamer helemaal strak en glad is , het plafond en kozijnen zijn afgeplakt en eventueel de epoxy op de vloer is geschuurd met korrel 24 kun je je eigen Beton Cire badkamer gaan maken. Je kan de eerste laag Beton Cire gaan aanmaken.

Gebruik een kuip of emmer en doe daar eerst de resin in. De eerste laag verbruikt tussen de 350 en 375 gram resin op 1 kg poeder. Meng dit met een garde in een schroefmachine tot je een mooi papje hebt. Begin in de verste hoek met smeren. Smeer een baantje Beton Cire tegen het plafond een 70 cm zal goed zijn. Doe ditzelfde tegen de wand. Je hebt zo een driehoek die je vult. Smeer steeds tegen deze driehoek aan en verander eens van schuinte om een natuurlijke look te krijgen. Gebruik een stucbord als je daarmee kunt werken. Je kan natuurlijk ook een emmertje en een plamuurmes gebruiken zoals op de foto.

Let op !! Breng de eerste laag Beton Cire badkamer niet te netjes aan !! Gebruik niet meer dan 500 gram per m² voor je eerste laag. Beton Cire is niet om uit te vullen ! Heb je een stukje dat je niet zo mooi vind ga dan niet terug. Schuur deze imperfectie er later uit.

Stap 03. De tweede laag Beton Cire aanbrengen

Schuur je eerste laag even goed voordat je verder gaat. Je kan dit het beste doen met een excentrische schuurmachine en korrel 80 of 120 schuurpapier. Dat gaat super snel. Hoe gladder je de eerste laag schuurt hoe minder schakeringen je wand zal hebben in je badkamer. Wil je een stoerdere betonlook laat dan de oneffenheden wat zitten.

Let op !! Breng de Beton Cire niet te dik aan , Beton Cire is niet om dikke lagen te smeren !! Bij de eerste laag in je badkamer gebruik je een 500 gram per m², de tweede laag tussen de 250 en 400 gram per m². De uiteindelijke dikte is dan amper 1,5 mm !!

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe wat resin in je mengbak en doe daar wat Beton Cire cement bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Je verbruikt nu 375 – 400 gram resin op 1 kg beton cire poeder. Smeer je tweede laag dunnetjes over de eerste zodat deze glad word. Je hebt echt niet veel nodig ! Druk je hard op je spaan dan krijg je veel kleurschakeringen , druk je niet dan krijg je een wolkige betonnen uitstraling

Stap 04. Afwerken van de badkamer

Schuur je beton cire tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook met 240 of nog fijner schuren. Plaats de impregneer met een grote harige vachtroller of PU roller 25 cm. Maak je badkamer even goed nat met de impregneer. Zorg dat je nat in nat blijft werken en van beneden naar boven !! Na een half uurtje is de impregneer droog en kan de matte PU sealer opgerold worden. Dit kun je in 1 keer doen. Gebruik een goede roller , we hebben PU rollers van 11 cm en zelfs van 25 cm om je badkamer professioneel af te werken. Zorg dat je steeds nat in nat werkt en rol je PU goed uit !! Na 2 dagen kun je de badkamer verder afwerken. Je plaatst de kranen, het meubel en dat leuke laddertje of bankje en de kit. Na 6 dagen is de badkamer weer ready to use.

Lees ook de Beton Cire badkamer pagina.

payments