Betonvloeren

Glanzende afwerking betonvloer doe het zelf

Gepolijst-beton-1

Een glanzende afwerking begint altijd met het even goed schoonmaken van jouw betonvloer. Gebruik de reiniging pads , de stripper een boenmachine en een goede water zuiger om de vloer goed te schrobben. Gebruik hiervoor een boenmachine en waterzuiger of een zuig schrob machine die het water zelf al eraf haalt. Al onze producten zijn goed met een zuig schrob machine te verwerken. Als je geen machine hebt gebruik dan de stripper en een goede luiwagen om de vloer te schrobben. Haal het vervuilde water gelijk weg met de water zuiger of met een wisser en dweil.

Altijd eerst impregneren

Glanzende-afwerking-betonvloer-schoonmaken

Bij het behandelen van betonvloeren is het de bedoeling dat de betonvloer dicht komt te zitten. Hoe dichter jouw betonvloer is des te resistenter jouw vloer zal zijn. Impregneer de betonvloer dan ook altijd na het schoonmaken voor de beste indringing. Dweil de impregneer voor betonvloeren met een wollen hoes goed op. De betonvloer moet even goed nat zijn van de impregneer. De ruimte zal naar ziekenhuis ruiken door de alcohol die in de impregneer zit. Een goed gevlinderde of gepolierde betonvloer zal een 50 – 70 gram per m² verbruiken. Een open of oude betonvloer slorpt veel meer op natuurlijk. Als de impregneer voor betonvloeren droog is dan kan het polijsten met de diamant pads beginnen. Meestal kun je beginnen met de blauwe diamant pad , de tweede stap van het complete polijst systeem. Ruwe plekken langs de kanten altijd eerst met een schuurschijf korrel 120 glad schuren voordat je met de diamant pads begint. Blijf de betonvloer met de diamant pad boenen tot er steeds meer glans ontstaat. Als je een keer of 5 – 6 met een diamant pad over je betonvloer bent gegaan kun je de volgende stap nemen. De betonvloer zal nu steeds dichter gaan worden en al gaan glanzen. Met het polijsten met diamant gaat de betonvloer automatisch glimmen. Deze glanzende afwerking voor jouw betonvloer geeft een heel intense verglaasde glans zoals ook natuursteen kan hebben.

Betonproducten van Beton Aparte

Maak kennis met alle gereedschappen en makkelijke toepassingen voor betonvloeren in onze Beton Shop. Gereedschap om beton makkelijk te storten of glad te maken. Beton bescherming , renovatie en beton reiniging middelen voor betonvloeren

Glanzende afwerking betonvloer maken

Nadat de laatste stap van het diamant systeem gedaan is zal de betonvloer al een heel mooie egale glans hebben. Dan pas word de betonvloer in de dweilwas gezet. Dit kan makkelijk met de was applicatie set of zelfs met een gewone dweil. Verdeel de was in een dunne laag over de vloer en laat deze opdrogen. Met de witte boen pad onder een boenmachine ga je de betonvloer verglazen en behoud deze zijn glanzende resultaat. In het filmpje word een kantenmachine gebruikt en laat heel goed zien hoe de stappen zijn van de glanzende afwerking betonvloeren. Lees meer over het zelf polijsten van betonvloer, gepolijst beton, of over matte afwerkingen betonvloer polymeren.

Let op ; vuil en vet altijd direct verwijderen , de betonvloer is nu resistent , echter er kunnen na een tijd altijd gebruikers sporen ontstaan. Dit is een eigenschap van gevlinderde betonvloeren.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments