Betonvloeren

Help! Mijn betonvloer wordt geel

Help! Mijn betonvloer word geel oxaanolie

Na een tijdje word jouw super gave gevlinderde of gepolierde betonvloer geel. Niet zo geel als een kanarie maar wel heel storend. Waarschijnlijk is jouw betonvloer dan behandeld met een oxaan olie. Super oud product wat al jaren niet meer gebruikt mag worden doordat deze zelf ontbrandend is. Oxaan olie heeft namelijk thinner als oplosmiddel. Doeken met houtolie vliegen spontaan in brand, zo komt dat – Omroep Gelderland (gld.nl). En de oudere soorten vergelen.

Wat we hier onder aangeven zijn voorbeelden uit onze eigen praktijk en ervaringen van afnemers en gebruikers. Er kunnen natuurlijk veel meer oorzaken zijn en oplossingen. Probeer altijd eerst even uit of een methode bij jou het gewenste resultaat geeft.

  • Oxaan olie verwijder je met een oplosmiddel !
  • Schuren met diamant metal bond korrel 50 om de toplaag te verwijderen.
  • Overlagen met een minerale gietvloer, PU gietvloer of Beton Cire.

Oxaan olie verwijder je met een oplosmiddel;

Wanneer je de oxaan olie wil verwijderen gebruik je een oplosmiddel, thinner word daar voor gebruikt. Een heel gevaarlijk oplosmiddel waar je mee moet uitkijken. Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen om de gassen niet in te ademen, vertileer heel goed de ruimte waar je bezig bent en leg de doeken niet opgefrommeld op elkaar maar doe die in een waterbak zodat ze niet kunnen gaan branden. Kortom een heel vies klusje 😒.

Schuren met diamant metal bond korrel 50;

Deze oplossing kun je waarschijnlijk zelf ook niet doen doordat hier speciala machines voor nodig zijn. Met een machine met meerdere diamant kommen eronder schuur je een paar mm van je vloer af. De oxaan olie is er dan uit maar je zal zeker de grindjes in het zicht hebben. Vind je de grindjes niet mooi dan kun je de vloer altijd overlagen met een minerale gietvloer, een PU gietvloer of met een Beton Cire vloer. Gebruik altijd eerst een goede epoxy primer om zeker te zijn dat alle olie verwijderd is.

Overlagen met een minerale gietvloer, PU gietvloer of Beton Cire;

Het makkelijkste wat je kan doen om je vloer weer mooi te krijgen is hem overlagen met een minerale gietvloer, een PU gietvloer of een Beton Cire vloer. Gebruik na het schuren de 2-k impregneer en de epoxy schraaplaag om de olie zeker te fixeren. Op de epoxy schraaplaag kun je dan de minerale gietvloer, je PU gietvloer of je Beton Cire vloer maken. Enkel coaten kan natuurlijk ook maar denk er aan , coaten is klote.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments