Betonvloeren

Help mijn betonnen terras is niet meer mooi

Je betonnen terras ligt al een paar jaar en word steeds lelijker, door groene aanslag of gewoon door vuil wat in de beton poriën is gaan zitten. Nu het weer voorjaar word wil je daar iets aan doen. Alles begint natuurlijk met het schoonmaken van je terras. Gebruik geen hogedruk reiniger op je beschadigde terras. Rechtstreeks met de vuillans op je betonnen terras zal je oppervlakte alleen maar meer beschadigen. Hieronder leggen we uit wat je beter kan doen.

Je kan je terras beter goed schrobben met een goede stripper. Je kan een boenmachine gebruiken maar natuurlijk ook de ouderwetse luiwagen. Als je terras schoon is kun je hem gaan behandelen om weer jaren plezier te hebben van je terras. 

  • Maak je terras schoon met de stripper.
  • Gebruik de NANO om je toplaag te verdichten.
  • Gebruik een goede impregneer om algen en vuil geen kans te geven.
  • Eventueel polijsten als je betonnen terras nog grof is.
  • Regelmatig je terras onderhouden gaat makkelijker!

Maak je terras schoon met de stripper;

Met de stripper kun je heel makkelijk je terras goed schoon maken. De groene aanslag en vervuiling haal je heel makkelijk weg met een goede stripper. Gebruik een schrobmachine met de borstels of een zwarte pad om je terras even goed te schrobben. Het vuile water van je terras af spuiten en goed met schoon water naspoelen zodat de stripper neutraliseert. Je terras zal nu een heel ander aanzicht hebben. Nu ga je jouw terras beschermen tegen verdere vervuiling en zure regen.

Gebruik de NANO om je toplaag te verdichten;

Om zure regen en algen minder kans te geven zal de toplaag van je betonnen terras dichter moeten worden. Dat heet in het Engels Denser. De NANO densifier zal de onverharde cement in de toplaag weer gaan veranderen in cementsteen. Dit proces gaat een 90 dagen door. Je kan e.e.a. lezen over de werking van de NANO op deze blog; Wat is het nut van de NANO densifier.

Je betonnen terras is nu al veel mooier dan hij was en je kan je terras al gaan gebruiken als je dat wil. De NANO doet gewoon zijn werk al loop je erop.

Gebruik een goede impregneer;

Om je terras te beschermen tegen algen ( groen worden ) en vervuilen ( luchtvervuiling en zure regen ) kun je jouw betonnen terras impregneren. Dat kun je doen een week of 2 nadat je de NANO hebt geplaatst. De impregneer op een mooie droge dag aanbrengen. Spuit de impregneer met een vergifspuit op de vloer en dweil deze even na met een platte dweil van de A.C. Tion ( action ). Je kan natuurlijk ook onze wollen hoes gebruiken met de was applicator. Je terras zal niet gaan verkleuren, onze impregneer is niet kleur verdiepend.

Eventueel polijsten als je terras nog grof is;

Wanneer je terras nog wat grof is dan kun je ook nog gaan polijsten met de diamant pads. Je terras word dan nog dichter gepolijst en zal nog minder vuil kunnen opnemen. Vuil gaat altijd in de poriën zitten van materialen. Heb je maar heel weinig of superkleine poriën dan word je terras minder snel vuil. Zure regen kan dan ook je terras minder snel aantasten. Door het zuur word de cement opgevreten in je beton. Met als gevolg een grovere toplaag en heel snel vervuiling en groen worden van je terras.

Meestal word er buiten niet gepolijst tot korrel 3000 en is de 1500 je laatste stap. Dit is echter heel persoonlijk. Sommige mensen willen graag een blinkend glad terras wat super makkelijk schoon maakt en veel minder vuil op kan nemen doordat het terras zo glad is.

Andere mensen willen dat hun terras niet glad word omdat je anders kan uitglijden. Heel begrijpelijk echter dan zal je veel meer onderhoud moeten doen dan wanneer je terras lekker glad is.

Regelmatig je terras onderhouden gaat makkelijker;

Je terras van beton iedere week of iedere maand even goed aanpakken zal veel makkelijker gaan dan een heel lange tijd niets doen en dan alles. Regelmatig met de waterslang en zachte bezem je terras schoonmaken zal ervoor zorgen dat vuil en de zure regen niet kunnen indringen in je betonnen terras. Je houd zo een mooi betonnen terras waar je trots op kan zijn.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments