Betonvloeren

Hoe onderhoud ik mijn gepolymeerde betonvloer

Hoe onderhoud ik mijn gepolymeerde betonvloer

Je hebt de netjes gevlinderde / gepolierde betonvloer in je huis behandeld met de polymeer. Maar nu komt de vraag hoe onderhoud ik mijn gepolymeerde betonvloer. Een betonvloer is heel hard en kunnen goed tegen een stootje, echter het is ook een natuurlijk materiaal en zijn nooit in 1 keer helemaal dicht te krijgen. Je zal je betonvloer moeten blijven voeden en onderhouden, net als een marmer, travertin of andere natuursteen vloeren. Doe je dit goed dan zal je gepolymeerde betonvloer er ieder jaar beter uit gaan zien en makkelijker te onderhouden. Doe je dit niet dan word het een last voor het leven en dat is kei jammer. Hieronder leggen we stapsgewijs uit hoe je een gepolymeerde betonvloer goed kan onderhouden.

Het geen we hieronder aangeven is natuurlijk heel afhankelijk van je eigen gebruik. Doe je altijd je schoenen uit in huis dan zal de frequentie helemaal anders zijn. Heb je een dag niet in huis geweest dan hoef je natuurlijk niet te stofzuigen. Heb je een feestje gehad dan zal je moeten dweilen ook al is dat nog geen week geleden. Onderstaande is een richtlijn om je gepolymeerde betonvloer goed te onderhouden

Verwijder viezigheid en vet altijd direct;

Je nieuwe betonvloer is behandeld met een impregneer en polymeer. Deze producten beschermen je betonvloer al redelijk, echter je betonvloer is nog niet helemaal verzadigd. Door het steeds onderhouden van je betonvloer zal je zien dat je betonvloer steeds verder verzadigd met polymeer. Houd daar zeker in het begin rekening mee! Haal vet en ander vuil direct. Zeker wanneer je vloerverwarming hebt is dit extra belangrijk. Je kan je wel voorstellen dat een stuk worst op de vloer en de vloerverwarming aan de worst na een dag net chips is geworden en het vet uit de worst in je vloer zit. Die vetvlek krijg je dan weer heel moeilijk uit je vloer. Super jammer. Dus in het kort; voorkomen is beter dan genezen!

Vermijd bijtende producten;

Beton is een heel mooi product echter er zitten ook nadelen aan beton. Beton kan echt niet tegen zuren en bijtende producten zoals sterke chloor mengsels. Een zuur zal de cement uit je betonvloer vreten waardoor deze minder dicht zal zijn en erger zal vervuilen. Chloor zal je betonvloer uit bijten en witte vlekken achter laten. Om dat weer op te lossen zal je waarschijnlijk een professionele polijster moeten inhuren. De kosten zijn zeer hoog en je betonvloer zal drastisch veranderen. Je zal dan een peper en zout of zelfs een beton terrazzo met de steentjes in het zicht over houden.🤐

Dagelijks stofzuigen of swifferen;

Dagelijks je betonvloer even stofzuigen zeker als je nog zand rond je woning hebt zal je betonvloer langer mooi laten zijn. Zand heeft namelijk een heel erg schurende werking waardoor je betonvloer ook weer open zal gaan staan wat je niet wil hebben. Je ziet het heel goed bij een gepolymeerde betonvloer. Daar word je betonvloer dof en flets en zal dan veel moeilijker te dweilen zijn.

Wekelijks dweilen met een goede reiniger;

Wekelijks is je gepolijste betonvloer toe aan een goede dweilbeurt. Gebruik een goede reiniger en geen zeep achtige producten. Een goede reiniger laat je polymeer laag in takt en zal enkel reinigen. Let daarbij op dat je met een schoon water – reinigingsmiddel mengsel dweilt. Als je dweilwater vuil is zal je dat vuil over je betonvloer gaan verspreiden wat weer een vieze look geeft. Gebruik 2 emmers om goed te dweilen, de ene met schoon water met het reinigingsmiddel. De tweede met gewoon schoon water waar je de dweil even in uitspoelt voor je die in je schone emmer met reiniginger doet en verder dweilt.

Maandelijks je betonvloer even nakijken en waar nodig polymeer bij plaatsen;

Iedere maand even goed naar je betonvloer kijken zal veel ellende voorkomen. Op sommige stukken heb je de polymeer er af gelopen, zeker rond de keuken, de gang en de eettafel. Zie je dat je betonvloer zijn eiglans verliest dan kun je heel makkelijk de polymeer bij plaatsen. Dweil weer wat polymeer over deze stukken voor je naar bed gaat. De dag nadien kun je gewoon weer je ding doen.

Jaarlijks je betonvloer goed strippen en weer behandelen;

Jaarlijks je betonvloer even goed onder handen nemen is altijd goed. Oma noemde dat de voorjaars schoonmaak 😃. Je gebruikt de stripper en een boenmachine met zwarte pad om alle overtollige polymeer en vuil van je betonvloer te krijgen. Zuig het vuile water goed op met een waterzuiger. Je betonvloer is dan weer schoon en je kan weer een je betonvloer met de polymeer behandelen. Dweil de polymeer 2 x kruislings over je vloer. De eerste laag van links naar rechts, de tweede laag van voor naar achter. Je zal zien dat je steeds minder moeite moet doen om je vloer te onderhouden omdat deze steeds dichter gaat zitten. Is je vloer wat ruw geworden door zand of andere dingen polijst je vloer dan even met een groene diamantpad voordat je de polymeer plaatst. Zo ben je verzekerd van een vloer die jou overleeft.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments