Beton Cire trap

Beton Cire trap, een stoere betonnen trap is best zelf te maken.

Wat heb je nodig voor een Beton Cire trap;

Stap 01. Beton Cire trap voorbereiding

Het beton cire trap systeem word op een stevige schone trap geplaatst. Dit kan zowel op beton , hout , staal of natuursteen zijn. Als er vloerbedekking op de trap heeft gezeten haal die er dan goed af. Als je het niet goed vertrouwd gebruik dan de epoxy schraaplaag om je trap te verstevigen en verbeteren. Lees dan de trap renovatie pagina.

Nu kun je een stoere Beton Cire trap maken

Als eerste de zijkanten goed afplakken. Houd je plakband 2 mm vrij en druk de plakband even goed aan. Je kan crêpe tape gebruiken maar ook een grijze tape. Haal de crêpe tape altijd weg voordat de Beton Cire hard is geworden , hij scheurt snel als er harde Beton Cire op zit. De grijze tape is wel sterk genoeg maar die laat waarschijnlijk lijmresten achter of trekt de verf los.

Een betonnen trap maak je tree voor tree. Je hebt daar natuurlijk niet zoveel Beton Cire voor nodig. Begin met een kilotje aan te maken. Gebruik je hoekschopje om in de eerste laag de hoeken al strak te krijgen. Maak je eerste laag Beton Cire niet te dun aan. Als de Beton Cire iets dikker is dan krijg je de hoekjes met de hoekschop al mooi strak. Lukt dit niet zo goed geen stress !! Laat het uitharden en schuur het rondje erin met de hand en een stukje schuurpapier.

Heel gaaf is de vloer te laten doorlopen in de trap ! Bekijk de vloeren ook eens op onze Beton Cire vloeren pagina.

trap renoveren voor beton cire
trap renoveren na aanbrengen beton cire

Stap 02. De Beton Cire op de trap aanbrengen

De eerste laag ;

Als de trap helemaal strak en glad is alles is afgeplakt en eventueel de epoxy op de trap is geschuurd met korrel 24 of korrel 80 kun je de Beton Cire gaan aanmaken. Je kan eindelijk de eerste laag gaan maken.

Gebruik een verfinzetvaatje en doe daar eerst wat resin in. De eerste laag verbruikt tussen de 350 en 375 gram resin op 1 kg poeder. Meng dit met een garde in een schroefmachine tot je een mooi papje hebt. Begin op de bovenste tree met smeren. Smeer de bovenste liggende tree goed in met de Beton Cire. Smeer de neus in met Beton Cire en met de hoekschop maak je de hoek. Plaats de Beton Cire op het opgaande stootbord en dan weer op de liggende tree. Herhaal dit tot je beneden bent.

Let op !! Breng de eerste laag Beton Cire op de trap niet te netjes aan !! Plaats je laag korreldikte zonder krassen op de trap. Gebruik niet meer dan nodig is voor je eerste laag. Beton Cire is niet om uit te vullen ! Heb je een stukje dat je niet zo mooi vind ga dan niet terug. Schuur deze imperfectie er later uit.

De tweede laag ;

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je de eerste laag helemaal glad schuurt krijg je straks een rustige Beton Cire trap. Wil je een stoerdere look dan schuur je niet veel , schuur dan enkel de heel grove knobbels even weg. De eerste laag word geschuurd met korrel 80 of korrel 120 onder een excentrische schuurmachine. Met de hand kun je ook schuren als je geen schuurmachine hebt. Maak dan wel draaiende bewegingen om schuurbanen te vermijden.

De tweede laag Beton Cire voor je trap is veel fijner van korrel en maak je net iets dunner aan. Doe wat resin in je verfinzetvaatje en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Deze poeder is ook veel fijner dan je eerste laag. Je gebruikt nu tussen de 375 en 400 gram resin per kg Beton Cire poeder. Begin net als bij de eerste laag op de bovenste liggende tree. Plaats de neus en maak de hoek scherp. Je gebruikt nu het hoekschopje niet meer.  Zie je een imperfectie , geen stress , deze schuur je morgen gewoon even weg. Werk gestructureerd en ga gewoon door. Je zal zien dat je dan het mooiste eindresultaat krijgt. Deze laag gebruik je tussen de 250 en 400 gram per m².

Wil je geen tweede laag op de trap ? Dat kan natuurlijk ook, dat is een super stoere betonnen trap !! Lees meer over een trap op onze trap renovatie pagina.

Stap 03. Afwerken van de trap

Schuur de Beton Cire op de trap tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook nog fijner schuren. Stofzuig de trap even na het schuren voor je verder gaat. De impregneer plaats je het makkelijkst met een 11 cm pu rollertje. Even de treden goed nat maken en laten drogen. Werk van boven naar beneden en werk tree voor tree netjes af.  Je zal nu de uiteindelijke kleur gaan zien. Let op dat je niet druppelt en rol geen banen !!

Als laatste rol je de Beton Cire trap tree voor tree in met de matte PU sealer. Dit kun je in 1 keer doen. Maak de sealer aan , gebruik een weegschaal daarvoor en rol de sealer goed en steeds nat in nat. We hebben goede 11 cm pu rollertjes waarmee je dit makkelijk doet.

payments