Betonvloer sealen

Behandel zelf je betonvloer. Matte uitstraling met een matte PU sealer, mooie matte behandeling voor je betonvloer. Mooie natuurlijke look.

Wat heb je nodig om zelf je betonvloer te sealen;

Stap 01. Hoe seal je een betonvloer?

Betonvloer sealen doe je gewoon zelf

Je betonvloer is gestort / gebetonneerd en netjes gevlinderd / gepolierd. Loop eerst even de vloer goed na of alles wel goed glad is. De kantjes kunnen nog wel eens wat minder zijn bij sommige betonvloeren. Heb je nog ruwe stukjes schuur deze dan glad met een heavy duty schuurpapier onder je schuurmachine. Je kan deze schuurpapier makkelijk op maat knippen. Je gebruikt korrel 120 als het mee valt , je kan ook eerst korrel 80 gebruiken om de wat grotere punten glad te schuren. Na een korrel 80 wel met korrel 120 weer glad schuren. Als alles glad is even het stof weg zuigen en je kan beginnen.

Vuile of oude betonvloer eerst even schoonmaken

Is je nieuwe betonvloer al vuil of heb je een oude betonvloer kun je deze best eerst schoonmaken. Maak de betonvloer machinaal schoon. Gebruik hiervoor een boenmachine met een zwarte pad of een schrob zuig machine. Om de vloer even goed te reinigen kun je onze Stripper gebruiken. Dit is een chemische reiniger die een groot scala aan vervuiling op kan lossen , goed vet verwijderd en heel gebruiksvriendelijk is. Als je de boenmachine gebruikt moet je het vervuilde water wel goed op zuigen met een water zuiger. Anders gaat het vervuilde water in de betonvloer zitten. De zuig schrobmachine doet dit zelf al. Maak de vloer even goed nat met een aangemaakt stripper – water mengsel. Houd de vloer minimaal 10 minuten goed nat zodat de chemische reiniger zijn werk kan doen. Niet laten indrogen! Schrob de vloer even goed met de machine , als alles goed schoon is het vuile water opzuigen. Spoel de vloer af met schoon water. Zuig steeds het vuile water goed op.

Stap 02. Eerst je betonvloer behandelen met de 2-K impregneer

Betonvloer sealen doe je gewoon zelf ; om de sealer goed aan je beton te laten hechten gebruik je de 2-k impregneer. Deze wordt in 2 emmers geleverd. Je hebt een witte vloeibare component en een gele stroperige component. Meng de witte component even goed met een garde op een schroefmachine in de emmer voordat je gaat beginnen. Doe de witte component in een mengemmer en voeg de gele component er langzaam aan toe. De mengverhouding is 1 : 1. Als het mengsel goed is gemengd kun je wat water bijvoegen. Je mag tot 50% water bijvoegen. Bij de behandeling van een betonvloer word 25 – 35 % water gebruikt. Rol met een goede PU roller de aangemaakte 2-k impregneer op de vloer. De kantjes met een kwastje gelijk meenemen. Gebruik een PU roller die past bij je project. Gewone vloeren kun je met een 25 cm PU roller en telescoopsteel makkelijk doen. Is het een grotere vloer gebruik dan de 50 cm PU rollers op steel. Verbruik van de 2-k impregneer is tussen de 100 en 150 gram per m². Na 12 uur kun je de matte PU sealer gaan aanbrengen.

Stap 03. Je eigen betonvloer zelf sealen

Je 2-k impregneer is droog en je kan beginnen met het plaatsen van je sealer. Dit is ook een 2 componenten product. Je hebt een geel/wittige en een doorzichtige vloeistof. Schud met de witte fles even goed voordat je hem gebruikt. De vaste delen kunnen bezinken. Doe de geel/witte vloeistof in een mengemmer en voeg de doorzichtige vloeistof erbij. Verhouding is 91 delen witte , 9 delen doorzichtig. Even goed omroeren met een roerhoutje een minuutje of 10 laten staan en beginnen.  De kantjes weer met een kwastje , niet te ver vooruit ! En met een gepaste PU roller de vloer sealen. Je kan ineens  de hele 125 gram per m² plaatsen.  Wil je 2 keer sealen dan gebruik je de eerste laag 75 gram en de tweede laag 50 gram per m². Na 2 dagen kun je de vloer weer gebruiken.

Stap 04. Je gesealde betonvloer onderhouden

Het meeste zal je met een swiffer of met je stofzuiger doen. Als je iets morst of knoeit dit wel even weghalen natuurlijk. Als het vloeistoffen zijn even met een doekje of keukenrol wegnemen en met wat water schoon maken. Het dweilen van je gesealde betonvloer doe je met een zachte reiniger. Wij hebben daar de PU reiniger voor , je kan ook iedere andere reiniger gebruiken natuurlijk. Gebruik geen zure reinigers of anti kalk producten. Deze tasten je sealer aan. Als je de sealer wat beschadigd hebt en hij ziet er niet meer zo mooi uit dan kun je heel makkelijk de betonvloer opnieuw sealen. Je gebruikt een boenmachine met zwarte pad en de stripper om je betonvloer weer even goed te reinigen. De zwarte pad schuurt je oude sealer zodat de nieuwe sealer weer goed kan hechten en schuurt tevens de vlekken weg. Je rolt de vloer weer in met een mooie laag PU sealer mat.

Let op met het sealen van je betonvloer, zorg dat er altijd viltjes onder de stoelen zitten en laat je iets vallen en je sealer is kapot repareer dat dan meteen. Het blijft een verf en onder professionals gaat de uitspraak Coaten is Kloten!

payments