Roest op je muur of meubel

Een roestige muur of meubel maak je met de smeerbaar metaal roest. Het is een materiaal dat zelf roest. Je plaatst de roest op een Beton Cire ondergrond. Wil je het op een andere ondergrond gebruiken probeer dan eerst of het goed hecht. Het smeerbaar metaal roest wordt geleverd in een 5 kg emmertje. Je kan daar tussen de 7 en 9 m² mee maken.

Super! Je kan dit smeerbaar metaal ook in de douche hoek gebruiken. Voor vloeren of aanrechtbladen is het materiaal te zacht😞.

Wat heb je nodig om roest op je muur of meubel te maken;

Stap 01. Voorbereiding voor de roest op je muur of meubel

Je begint eerst met jouw Beton Cire in 1 of 2 lagen op je muur of meubel te smeren. Ben je blij met het resultaat, de gladheid of juist niet, de structuur en de overall look dan impregneer je de muur of je meubel met de geleverde impregneer van je Beton Cire pakket. Na een uurtje is de impregneer droog en kun je de roest op je muur of meubel gaan maken.

Smeerbaar metaal roest , roestbeton tafel roesten 1
Smeerbaar metaal roest , roestbeton tafel gebruiken

Stap 02. De roest op je muur of meubel aanbrengen

Je smeerbaar metaal roest bestaat uit een poeder en impregneermiddel. Het impregneer middel zet je even weg, die heb je nu nog niet nodig. Je maakt het smeerbaar metaal roest aan met water. Doe eerst wat water in je aanmaak pot en dan pas de poeder. Je zal dan geen klontjes krijgen. Je zal tussen de 300 en 350 gram water (ongeveer 30% ) nodig hebben voor 1 kg roest aan te maken. Het verbruik zal rond de 500 – 600 gram per m² zijn. Met 1 kg doe je dus ongeveer 2 m². Laat dit mengsel even staan tot die begint te roesten aan de randen. Doe nog wat water er bij en meng dit tot je een smeerbaar geheel hebt. Smeer dit mengsel op je muur of meubel. Het smeerbaar metaal roest gaat zelf verder met roesten.

Is nog niet alles goed geroest dan kun je 2 dingen doen;

  • natmaken met water zodat het weer gaat roesten
  • een dun laagje zeer nat mengsel op je muur of meubel zetten.

Let op met het nat maken dat je geen lekstrepen krijgt.

Stap 03. Roest op je muur of meubel afwerken

Schuur je muur of je meubel om de juiste gladheid te bereiken. Houd er rekening mee dat de impregneer je roest donkerder zal maken. Zorg er voor dat het echt goed geroest is voordat je de impregneer en sealer aan gaat brengen.

Impregneer je wand van onder naar boven of je meubel zijkantjes eerst en dan bovenop. Let op met lekstrepen! Na een uurtje is de impregneer droog en kun je verder met de sealer. Maak de sealer aan en rol de muur of je meubel lekker dik in met de sealer.

Na 2 dagen kun je jouw muur afwerken, de stopcontacten er weer op, eventueel de kranen of andere dingen. Na 6 dagen is het geheel waterdicht.

Vragen?

Wij staan klaar om je te helpen

link
Zelf aan de slag?

Wij helpen je graag op gang met onze leerzame workshops

Gerelateerde links

payments