Beton Cire schades

Beton Cire repareren

Beton Cire repareren

Je hebt een Beton Cire aanrechtblad, een Beton Cire vloer of een badkamer en er gebeurt onverhoopt een ongelukje. Dat kan gebeuren natuurlijk, super jammer maar best op te lossen. Je kan jouw Beton Cire repareren. Paar dingetjes die heel belangrijk zijn voor een nette reparatie. Doe je reparatie snel uitvoeren, zeker in de wat nattere ruimtes. Gebruik je overgebleven Beton Cire poeder. Maak je mengsel niet te dun. En plak even de beschadiging goed en netjes af.

Je kan kleine reparaties goed doen. Een kleine reparatie is maximaal een euromuntje groot. Heb je een grotere reparatie dan kun je beter het stukje geheel overnieuw smeren. Je kan een grote reparatie bijna niet netjes maken.

Doe je reparatie snel;

Heb je een beschadiging in de douche hoek of op een andere plaats waar water komt doe dan je reparatie gelijk. Gebruik geen water, is je Beton Cire donker gekleurd laat dat dan uitdrogen en repareer je Beton Cire voordat je weer water gaat gebruiken. Zo kun je de schade beperken en is het makkelijk op te lossen.

Plak goed af;

Dit is ook een heel belangrijke stap om te doen. Plak je beschadiging even goed af aan de randen. Scheur je tape schuin af zodat je de randen goed kan raken. Ga zeker niet zomaar een klodder op je beschadiging smeren. Dat is geen Beton Cire reparatie en maak je het alleen maar erger. Je zal de Beton Cire die er naast zit nooit geheel kunnen weg krijgen. Je zal die plek dan altijd heel goed kunnen zien.

Gebruik je overgebleven Beton Cire;

Zoals je weet is een kleur maar 1 keer te maken en heb je altijd kleurverschil wanneer je later nog iets bij wil hebben. We raden dan ook aan wanneer je klaar bent met je project de overgebleven Beton Cire poeder niet weg te gooien maar op de zolder te zetten naast de overgebleven dakpan en het tegeltje. Eigenlijk om precies dezelfde reden. Je resin, impregneer en sealer zullen vergaan zijn. Kom even langs en wij geven je weer wat resin, impregneer en sealer zodat je jouw reparatie kan doen.

Maak je mengsel niet te dun;

Nadat je de beschadiging aan het randje hebt afgeplakt kun je weer wat Beton Cire aan maken. Houd je mengsel niet te dun!! Dat ga je zien. Je reparatie zal dan veel lichter zijn dan de rest. Zeker bij de donkere kleuren is dat storend. Houd je mengsel wat dikker, steviger en smeer met een klein plamuurmes of schildersmes de aangemaakte Beton Cire in je beschadiging. Probeer dat netjes af te smeren. Zeker niet langs je afplaktape smeren. Als dat gebeurt gelijk even weg halen met je vinger en met een vochtig doekje even goed af doen zodat echt alle Beton Cire daar weg is.

Afwerken van je Beton Cire reparatie;

Na een paar uur is je Beton Cire reparatie droog en kun je verder. Schuur de reparatie glad en verwijder de tape. Even nakijken of alles mooi aansluit anders nof wat schuren. Je schuurt met korrel 120. Doe dit met de hand en niet met een machine. Het is de bedoeling dat je alleen dat reparatie plekje schuurt.

Ben je tevreden dan kun je met een klein kwastje of met je vinger wat impregneer aanbrengen. Is je kleur na het impregneren niet hetzelfde dan zou je met een stift nog bij kunnen kleuren. Als je kinderen hebt dan heb je waarschijnlijk veel stiften. Heb je die niet dan kun je altijd nog online jouw kleur vinden. Posca is bijvoorbeeld een merk die vele kleuren heeft.

Ben je tevreden over het resultaat dan seal je dat stukje even met een klein kwastje. Dit zal je kunnen zien doordat de sealer nieuw is en de rest niet. Je kan ook het hele stuk sealen. Schuur dan even goed met korrel 120 om aanhechting te krijgen.

Ik heb een grote beschadiging;

Heb je een grote beschadiging dan kun je beter dat stuk even opnieuw smeren. Je zal een grote beschadiging nooit hetzelfde kunnen maken en dat is jammer natuurlijk. Kijk even wat de oorzaak is van deze grote schade. Dit zal waarschijnlijk niet komen doordat er iets is gevallen.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments