Beton Cire aanrechtblad

Betonlook keukenblad of Beton Cire aanrechtblad zelf maken

Wat heb je nodig voor een Beton Cire aanrechtblad;

Heb je een kleiner aanrechtblad of juist een veel groter bestel dan een ander pakket.

Stap 01. Beton Cire aanrechtblad voorbereiding

Gebruik bij voorkeur M.D.F. als je zelf een nieuw Beton Cire aanrechtblad wil gaan maken, is het een oud aanrechtblad , natuursteen , terrazzo of een ikea blad , kijk dan even goed of alles nog goed vast zit en al het vet eruit is. Soms zit de lamineer los van een keukenblad of is er vet in het natuursteen getrokken rond de kookplaat. Voor de voorbereiding geldt hoe steviger het aanrechtblad is, hoe beter en mooier het eindresultaat zal zijn. Bij een nieuw blad de verbindingen in verstek maken, goed en vol verlijmen, eventueel ook nog brads inschieten met een goede tacker. Zorg dat het hout elkaar goed raakt om een goede verlijming te garanderen! Gebruik zeker geen schroeven!

Na het drogen van de houtlijm de lijmklemmen verwijderen en de hoeken afkanten , dit kan met een schaaf , boven frees of gewoon met de schuurmachine. Pas met je hoekschopje even of alles rond genoeg is geschuurd. Je kan stoere ronde hoeken maken met de ronde hoekschop. Als je een strakke hoek wil dan gebruik je de scherpe hoekschop. Als je toch nog kiertjes en spleten hebt vul deze dan met de epoxy schraaplaag of een 2 componenten plamuur.

Nu kun je jouw aanrechtblad gaan smeren

Als de M.D.F. ondergrond of je oude aanrechtblad stevig is hoef je niets meer te doen en kun je gelijk gaan smeren. Als je de ondergrond niet vertrouwd dan het aanrecht even goed schuren en even voorbehandelen met de epoxy schraaplaag , en eventueel instrooien met droog zand. De epoxy zal het aanrechtblad verstevigen en de naden vullen.

Wil je een verzonken wasbak dan frees je eerst het model uit in de MDF , je smeert gewoon het hoekje om en later voor het impregneren frees je de werkelijke ronding , even goed passen en dan impregneren en sealen. Dan heb je gegarandeerd een waterdichte aansluiting. Bij een kraangat ook even het hoekje om smeren en dit ook sealen. Wil je een onderbouw wasbak dan smeer je ook aan de onderkant een dikke 10 cm door. Je plakt de wasbak op de beton cire met een goede stevige lijm.

Beton-Cire-aanrechtblad-begin

Stap 02. De Beton Cire op het aanrechtblad aanbrengen

Plak even alles goed af met de gele tape. Bedek de vloer ook met plastiek of stucloper om de vloer te beschermen. Beton Cire krijg je er moeilijk van af als je knoeit.

Gebruik een verf inzet vaatje of emmer en doe daar eerst wat resin in , schep daar wat Beton Cire poeder bij. Meng dit met een garde en schroefmachine tot je een mooi papje hebt. Begin aan de zijkanten / onderkant en zet met de hoekschop de kanten strak , gelijk met het bovenblad en tot aan het kastje. Ben je helemaal rond geweest steek dan de bovenkant even schoon met een plamuurmes en smeer je de bovenkant van het aanrechtblad.

Let op! Breng de Beton Cire niet te dik aan , Beton Cire is niet om dikke lagen te smeren. Je eerste laag op je tafel gebruik je een 700 – 900 gram per m². De dikte is dan amper 1 mm.

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je alles goed glad schuurt krijg je straks een rustig Beton Cire aanrechtblad , als je niet schuurt krijg je veel meer schakeringen net alsof het een hele oude geleefde betonnen aanrecht is.

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe wat resin in je mengbak en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Net als bij de eerste laag plaats je eerst de zijkantjes en onderkantjes. Doe dit tot je alle zijkanten glad hebt staan. Spaan steeds de zijkant glad voordat je de volgende gaat doen. Je kan het hoekschopje nu ook weer gebruiken , let wel op , je krijgt dan veel schakeringen. Wil je een rustiger Beton Cire tafel dan zet je de hoeken gewoon scherp en die schuur je later weer rond. Als laatste de bovenkant smeren en weer laten drogen.

Heel gaaf is ook een eettafel met dezelfde kleur als je aanrechtblad. Lees meer over een beton cire tafel.

Stap 03. Afwerken van het aanrechtblad

Schuur het Beton Cire aanrechtblad tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook met 240 of nog fijner schuren. Plaats de impregneer met een PU rollertje. Maak je tafel goed nat. En weer bij de zijkanten beginnen !! Na een half uurtje is de impregneer droog en kan de matte PU sealer opgerold worden. Een professional zal dit in 1 keer doen , een beginner doet dit in 2 keer zodat zeker alles goed geraakt is. Rol de tweede laag PU sealer mat op dezelfde dag. Na 12 uur moet je echt schuren voordat je de tweede laag aanbrengt om aanhechting te krijgen. Na 6 dagen is je aanrechtblad waterdicht en alle producten geheel uitgehard.

Onderhoud van je Beton Cire aanrechtblad doe je met de polymeer of met een waslaag. Je houd zo een luxe betaalbare betonnen aanrechtblad die jaren mooi blijft.

Heb je de badkamers al gezien van Beton Cire ?

payments