Beton Cire tafel

Een betonlook tafel maak je gewoon zelf van Beton Cire

Wat heb je nodig voor een Beton Cire tafel;

Stap 01. Beton Cire tafel voorbereiding

Gebruik bij voorkeur M.D.F. als je zelf een Beton Cire tafel maakt, is het een oude tafel die je wil behandelen maak deze dan eerst star en hard voordat je de Beton Cire plaatst. Voor de voorbereiding geldt hoe strakker het tafel blad is, hoe beter en mooier het eindresultaat zal zijn. Verbindingen het liefst in verstek maken, goed en vol verlijmen, eventueel ook nog brads inschieten met een goede tacker. Zorg dat het hout elkaar goed raakt om een goede verlijming te garanderen! Gebruik zeker geen schroeven!

Na het drogen van de houtlijm de lijmklemmen verwijderen en de hoeken afkanten , dit kan met een schaaf , boven frees of gewoon met de schuurmachine. Pas met je hoekschopje even of alles rond genoeg is geschuurd. Je kan stoere ronde hoeken maken met de ronde hoekschop. Als je een strakke hoek wil dan gebruik je de scherpe hoekschop. Als je toch nog kiertjes en spleten hebt vul deze dan met de epoxy schraaplaag of een 2 componenten plamuur.

Eindelijk kan je jouw Beton Cire tafel maken.

Als de M.D.F. ondergrond goed is gemaakt hoef je niets meer te doen en kun je gelijk gaan smeren. Als je de ondergrond niet vertrouwd dan de tafel even goed schuren en even voorbehandelen met de epoxy schraaplaag , en eventueel instrooien met droog zand. De epoxy zal de tafel verstevigen en de naden vullen.

Bij buitengebruik altijd ook de onderkant even goed insmeren met de epoxy schraaplaag of de onderkant even goed in een buitenlak zetten. Maak voor buitengebruik uw tafelblad iets bol zodat er zeker geen water op blijft staan.

Als je de poten ook in de Beton Cire wilt uitvoeren, raden wij aan de onderkant mee te smeren en nadien een trespa plaatje te bevestigen of plastic pootjes te gebruiken om direct contact met de grond uit te sluiten.

Beton-Cire-tafel-voor-buiten

Stap 02. De Beton Cire op het meubel aanbrengen

n het verf inzet vaatje doe je eerst wat resin , schep daar wat Beton Cire poeder bij. Meng dit met een garde en schroefmachine tot je een mooi papje hebt. Begin aan de zijkanten en zet met de hoekschop de kanten strak , gelijk met het bovenblad. Ben je helemaal rond geweest steek dan de bovenkant even schoon met een plamuurmes en smeer je de bovenkant.

Let op !! Breng de Beton Cire niet te dik aan , Beton Cire is niet om dikke lagen te smeren !! Je eerste laag op je tafel gebruik je een 700 – 900 gram per m². De dikte is dan amper 1 mm !!

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je schuurt krijg je straks een rustige Beton Cire tafel , als je niet schuurt krijg je veel meer schakeringen net alsof het een hele oude betonnen tafel is.

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe wat resin in je mengbak en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Net als bij de eerste laag plaats je eerst de zijkantjes. Doe dit in 4 keer. Spaan steeds de zijkant glad voordat je de volgende gaat doen. Je kan het hoekschopje nu ook weer gebruiken , let wel op , je krijgt dan veel schakeringen. Wil je een rustiger Beton Cire tafel dan zet je de hoeken gewoon scherp en die schuur je later weer rond. Als laatste de bovenkant smeren en weer laten drogen.

Stap 03. Afwerken van de tafel

Schuur de Beton Cire tafel tot de gewenste gladheid. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook met 240 of nog fijner schuren. Plaats de impregneer met een PU rollertje. Maak je tafel even goed nat met de impregneer vloeistof. Weer bij de zijkanten beginnen anders krijg je lekstrepen !! Na ongeveer een half uurtje is de impregneer droog en kan de matte PU sealer opgerold worden. Dit kun je in 1 keer doen met 125 gram per m² of als ie buiten moet komen in 2 keer 75 gram voor de eerste laag en 50 gram voor de tweede laag per m². Doe dit op dezelfde dag. Na 12 uur moet je schuren voor aanhechting te krijgen. Na 6 dagen is de tafel waterdicht en alle producten geheel uitgehard.

Onderhoud van je Beton Cire tafel doe je met de polymeer of met een waslaag. Je houd zo een luxe betaalbare betonnen tafel die jaren mooi blijft. Laat de Beton Cire tafel niet continu in weer en wind staan, plaats hem in de winter onder een afdak of dek de Beton Cire tafel af.

Wil je liever een organische tafel gaan maken lees dan hoe je dat moet doen.

payments