Ondergrond

Cementdekvloer / chape met kunststofvezels

Hoe-moet-ik-mijn-cementdekvloer-chappe-met-kunststofvezels-behandelen

Je wil een mooie Beton Cire vloer gaan maken op je nieuwe cementdekvloer / chape met kunststofvezels. Echter je vloer is helemaal bezaait met die vezeltjes 😒. Supergoed om samen met de uitzetvoegen scheuren te voorkomen. De vezels liggen op heel de vloer en de meeste zitten ook nog in de vloer vast. Je zal deze er wel af moeten halen voor je met je Beton Cire of epoxy schraaplaag begint.

Deze vezels zijn heel makkelijk weg te halen met een goede brander. Je brand de vezels er gewoon af. Schuren van je cementdekvloer / chape wil met vezels niet werken, je zal er alleen maar meer gaan krijgen en je ondervloer zal enkel maar ruwer worden. Hieronder een opsomming hoe je een cementdekvloer / chape met kunststofvezels kan behandelen voor je je vloer gaat leggen.

  • Brand de vezels van je vloer af voordat je begint.
  • Plaats je eerste laag Beton Cire of de epoxy schraaplaag.
  • Ik heb nog vezels in mijn epoxy of eerste laag zitten.
  • Plaats je laatste beton cire laag niet voordat alle vezels echt helemaal weg zijn !
  • Je gaat pas sealen als je tevreden bent.

Brand de vezels van je vloer af voordat je begint;

Voordat je een cementdekvloer / chape met kunststofvezels kan behandelen zal je de vezels die erop of erboven steken wel goed moeten verwijderen. De losse vezels kun je er makkelijk af vegen met een zachte bezem, of je vloer even stofzuigen met een goede bouwzuiger. De vezeltjes die nog vast zitten in je vloer kun je het makkelijkst eraf branden. Je kan een onkruidbrander gebruiken of een dakdekkersbrander. Je kunststof vezeltjes zullen helemaal gaan opkrullen en verdwijnen. Dat is de makkelijkste manier om de vezeltjes te verwijderen. Doe dit precies want je zal ze later weer terug zien na de epoxy schraaplaag of je eerste laag Beton Cire voor op de vloer.

Plaats je eerste laag Beton Cire of de epoxy schraaplaag;

Als alle vezels goed zijn verwijderd kun je met het echte werk gaan beginnen. Dat zal met je epoxy schraaplaag zijn of met je eerste laag van je Beton Cire vloer. Als je nog een vezeltje ziet knip die dan af terwijl je bezig bent. Dat gaat makkelijker dan als de lagen hard zijn geworden.

Help, ik heb nog vezels in mijn epoxy of eerste laag zitten;

Het zou kunnen dat je onverhoopt toch nog een vezeltje over het hoofd hebt gezien. Deze zal je heel goed zien in je epoxy of je eerste laag Beton Cire vloer. Geen stress, je kan deze nu nog weghalen met een klein schaartje of knippertje. De epoxy kun je ook schuren met schuurschijf korrel 24 om ze te verwijderen. Loop je vloer even goed na dat je echt alles weg hebt als je je laatste laag Beton Cire gaat smeren.

Plaats je laatste Beton Cire laag niet voordat alle vezels echt helemaal weg zijn !

Zoals in het vorige paraafje al besproken zorg dat alle vezeltjes weg zijn voor je de laatste laag plaatst. Houd bij het plaatsen ook een schaartje of knippertje bij de hand als je er toch nog eentje vind. Knip die dan gelijk weg. Alle vezeltjes zie je anders als je vloer klaar is.

Je gaat pas sealen als je tevreden bent;

Een tip die voor alle Beton Cire producten werkt is niet sealen als je geen happy camper bent. Ben je niet tevreden dan kun je voor het impregneren en sealen nog alle kanten op. Je kan nog wat schuren als je vloer niet geheel glad is, je kan nog een laatste vezeltje weg knippen en hopelijk beschadig je de vloer dan niet, of je kan de vloer nog een laag Beton Cire geven als je echt niet tevreden bent. Ga pas impregneren en sealen wanneer je echt tevreden bent met je werk.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments