Matte afwerking op een betonvloer

een matte afwerking op een betonvloer kun je in twee manieren bereiken.

De eerste en de makkelijkste manier is afwerken met polymeer. Voor een polymeer afwerking gebruik je de gewone impregneer kleurverfrisser. De impregneer word het makkelijkst geplaatst met het was applicatie setje. Verzadig de vloer met de impregneer en wacht tot deze droog is. Plaats met dezelfde was applicatie set twee keer de polymeer. Na een nachtje slapen kun je erop. Deze afwerking zal de kleur van de vloer niet of weinig veranderen. 

De tweede manier is de PU afwerking. Schuur de vloer eerst met een zwarte reiniging pad of korrel 120. Het stof goed op stofzuigen. Impregneer de vloer met de 2-K Impregneer voor betonvloeren. Dit kan met een geschikte PU roller of met een glazen wassers trekkertje. De vloer zal helemaal glimmend worden door de 2-K impregneer. Na 6 uur met de PU sealer mat overrollen en de vloer is mat. De 2-K impregneer gaat de kleur van de vloer intensiveren.

Matte afwerking betonvloer
Matte afwerking kiftbeton vloer

Matte afwerking voor kiftbeton

een matte afwerking die echt hecht op een kiftbeton vloer begint altijd met een goede impregneer. Als u de vloer niet zo veel wil intensiveren dan gebruikt u de 1-K impregneer voor kiftbeton. Als u de kleur wil intensiveren gebruikt u de 2-K impregneer voor betonvloeren.Deze impregneermiddelen worden met een roller op de vloer gerold nadat de vloer goed is geschuurd met een zwarte pad. Eventueel bultjes en knobbeltjes eerst wegschuren met schuurschijf korrel 120. Als de impregneer hard genoeg is kan de PU sealer mat geplaatst worden. Is de epoxy ouder dan 48 uur gebruik dan de zwarte pad weer om aanhechting te garanderen. De 2-K impregneer methode zal de kleur verdiepen van uw kiftbetonvloer en het oppervlak veel harder en steviger maken. 

Een kiftbeton betonvloer kan ook met polymeer behandeld worden. gebruik de impregneer kleurverdieper twee keer om de zuiging goed uit de kiftbeton vloer te krijgen en plaats de polymeer met een dweil of was applicatieset net zoals op een betonvloer. Het kan zijn dat u een derde keer met de polymeer moet behandelen als de zuiging nog steeds te groot is. U ziet het verschil heel goed aan uw vloer als u bezig bent. Deze afwerking kan al snel na het plaatsen van de kiftbetonvloer. 

Perfecte matte afwerking voor uw betonvloer of kiftbeton 

Deze matte afwerking is makkelijk in onderhoud. Zoals met alles , zorg dat iets niet uitdroogt. PU bescherm je met de polymeren. Deze polymeren geven een extra beschermlaag net zoals de was op de auto. als de vloer flets word goed reinigen met de PU reiniger en de polymeer opdweilen. De betonvloer zal u er dankbaar voor zijn. De betonvloer zal weer helemaal stralen net zoals de auto als deze een volledige was beurt heeft gehad. De kleuren zijn er weer zoals daarvoor.

De PU sealer mat zal eens in de paar jaar eraf geschuurd moeten worden. Net zoals verf op een kozijn wel eens eraf moet. De 2-K impregneer hoeft niet te vervangen te worden bij normaal gebruik. Lees de producten goed en bekijk de fototjes voor de look en feel die bij u past. Voor meer informatie, advies of het aanvragen van een vrijblijvende offerte kunt u ons bellen (+31(0)13 207 00 15), e-mailen (info@beton-aparte.nl) of het online contactformulier invullen.

Matte afwerking voor betonvloer en kiftbeton