Beton Cire meubel

Beton Cire meubel, maak zelf je eigen meubel met Beton Cire.

Wat heb je nodig voor een meubel;

Stap 01. Beton Cire meubel voorbereiding

Het Beton Cire meubel systeem word op een goed in elkaar gezet meubel geplaatst. Dat wil zeggen bij MDF de hoeken in verstek en goed verlijmt. Er mag zeker geen beweging in zitten of komen. Gebruik een goed stuk MDF en een goede lijm om je meubel te maken. Vertrouw je jouw meubel niet helemaal dan kun je altijd epoxy gebruiken om je meubel te verbeteren. In het 5 m² meubel set en het meubel systeem met epoxy zit de epoxy al in verwerkt. Heb je de epoxy gebruiokt schuur die dan even met een grove korrel op je schuurmachine voor je verder gaat.

LET OP, epoxy is een verbetering, geen tover product!

Weet je het niet goed welk set je nodig hebt gebruik dan de keuzetool 😎.

Nu kan je jouw eigen Beton Cire meubel gaan maken

Bij een meubel begin je altijd aan de onderkant met smeren. Je smeert de onderkant en laat dat drogen tot je jouw meubel kan omdraaien. Je meubel omdraaien en dan smeer je eerst de zijkanten. Zijn de zijkanten allemaal gedaan dan smeer je de bovenkant. Dit hoef je zo natuurlijk niet te doen, als je het prettiger vind om een andere volgorde aan te houden dan is dat natuurlijk ook goed. Werk je met een hoekschop dan smeer je de zijkant en trekt je hoekschop er door. Haal de streep in je Beton Cire weg en laat dat zo zitten. Bovenop zal je knobbels hebben, die snij je later als je Beton Cire wat harder is geworden er af voordat je de bovenkant gaat smeren.

TIP ; Ga gewoon verder met smeren, de imperfecties schuur je er later wel uit.

Beton Cire meubel actie
Beton Cire meubel klaar

Stap 02. De Beton Cire aanbrengen

Je meubel is klaar om te smeren. Je hebt je meubel goed in elkaar staan en je meubel staat in een warme droge kamer of werkplaats. Je kan Beton Cire namelijk niet verwerken onder de 15 graden Celsius! Beton Cire en de PU hebben warmte nodig om goed te binden.

Gebruik een klein emmertje of een verfinzetvaatje en doe daar eerst de resin in. De eerste laag verbruikt tussen de 350 en 375 gram resin op 1 kg poeder. Meng dit met een kleine garde in een schroefmachine tot je een mooi smeerbaar geheel hebt. Begin in de verste hoek met smeren. Smeer kris kras door elkaar heen. Zorg dat je geen repeterend motief maakt, dat geeft geen mooi resultaat.

Let op !! Breng de eerste laag Beton Cire op je meubel niet te netjes aan !! Gebruik niet meer dan 800 – 1000 gram per m² voor je eerste laag. Beton Cire is niet om uit te vullen! Heb je een stukje dat je niet zo mooi vind ga dan niet terug. Schuur deze imperfectie er later uit. Lukken de hoeken niet zo goed dan schuur je die later zoals je ze wil hebben. Houd je uitwendige hoeken niet te scherp, je zal jezelf kunnen snijden en heel scherpe uitwendige hoeken zijn heel fragiel.

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je alles goed glad schuurt krijg je straks een rustig Beton Cire meubel. Wil je een stoerdere look dan schuur je niet veel , schuur dan enkel de heel grove knobbels even weg. Lees ook hoe je schakeringen maakt in je Beton Cire. De eerste laag word geschuurd met korrel 80 of korrel 120 onder een excentrische schuurmachine

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe de resin in je kuip en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan de eerste laag. Je gebruikt nu tussen de 375 en 400 gram resin per kg Beton Cire poeder. Begin net als bij de eerste laag in de verste hoek en smeer weer niet in een repeterend patroon, houd je tekening warrig. Smeer steeds tegen de geplaatste laag aan en houd je Beton Cire nat. Als hij te droog word dan doe je de Beton Cire terug in je emmer of verfinzetvaatje en pak weer wat verse Beton Cire. Zie je een imperfectie , geen stress , deze schuur je morgen gewoon weg. Werk gestructureerd en ga gewoon door. Je zal zien dat je dan het mooiste eindresultaat krijgt. Deze laag gebruik je tussen de 250 en 400 gram per m².

Stap 03. Afwerken van je meubel

Schuur je Beton Cire meubel tot je hem glad genoeg vind. Meestal is korrel 120 goed genoeg , wil je hem gladder dan kun je ook nog fijner schuren met korrel 240 of nog fijner. Je meubel even met een borstel stofvrij maken en dan kun je impregneren. De impregneer plaats je het makkelijkst met een PU roller van 11 cm. Even het meubel van onder naar boven goed nat maken en laten drogen. Je zal nu de uiteindelijke kleur gaan zien.

Als laatste rol je jouw meubel in met de matte PU sealer. Dit kun je in 1 keer doen. Maak de sealer aan , gebruik een weegschaal daarvoor en rol de sealer goed en steeds nat in nat. Een 11 cm PU rollertje werkt super om de PU sealer aan te brengen. Niet te hard duwen op je roller en rustig nat in nat doorgaan. Na 2 dagen kun je jouw meubel gaan plaatsen, na 6 dagen is alles goed gebonden en waterdicht.

We wensen je heel veel mooie memorabele momenten met jouw nieuwe Beton Cire meubel.

Wil je een Beton Cire tafel , een organische tafel of een Beton Cire badkamer maken dan kan dat natuurlijk ook met onze producten 😎.

payments