Beton Cire toilet

Maak ook je kleinste kamertje supergaaf met een Beton Cire toilet.

Wat heb je nodig voor een Beton Cire toilet;

Stap 01. Beton Cire toilet voorbereiding

Het Beton Cire compleet systeem pakket is de gunstigste koop bij een toilet. Je kan deze bestellen vanaf 4 m² en steeds een m² erbij doen. Als je toilet 7 m² is dan bestel je ook maar 7 m². Zorg dat je ondergrond glad en strak is. Dat kan met stucwerk zijn, gipsplaten / gyproc of houten platen. Wil je een toilet renovatie over tegels doen lees dan de pagina’s Beton Cire over tegels of Badkamer renoveren zonder slopen. Je hebt namelijk bij een getegeld toilet wel een extra laag nodig om de tegelwand eerst even strak te zetten.

Nu kun je een supergaaf Beton Cire toilet maken !!

Begin met alles goed af te plakken. Onze Beton Cire plakt overal aan. Probeer niet te netjes de eerste laag op te zetten, dan heb je straks de mooiste tekeningen in je Beton Cire. Maak steeds een wandje Beton Cire aan en als die klaar is dan kun je in hetzelfde bakje weer wat bijmengen voor je tweede wandje. De vloer van een toilet kun je ook gewoon met Beton Cire maken.

Tip; ga niet terug als je nog wat wil corrigeren. Later wegschuren is gemakkelijker.

Badkamer toilet 8 m² set kleur 44

Stap 02. De Beton Cire aanbrengen

Is je toilet is helemaal glad en strak dan kun je beginnen met afplakken. Zorg dat je het plafond en de kozijnen goed afplakt. Je kan daar onze gele tape voor bijbestellen. Het makkelijkst werk je als de toilet pot, het wasbakje en de lichtknoppen er af zijn. Nu kun je de eerste laag Beton Cire in je toilet gaan aanmaken en beginnen met smeren.

Gebruik een emmer en doe daar eerst de resin in. Je eerste laag Beton Cire verbruikt een 500 gram poeder per m². Je mengverhouding is 350 tot 375 gram resin op 1 kg poeder. Meng dit met een garde in een schroefmachine tot je een mooi smeerbaar papje hebt. Begin links boven in de hoek wanneer je rechtshandig bent. Ben je linkshandig dan begin je rechts bovenaan in de hoek. Smeer in schuine banen je toilet wand in met een dun laagje Beton Cire. Dekkend aanbrengen is genoeg. Ga gewoon lekker door met smeren , eventuele imperfecties schuur je er later weer uit.

Let op !! Breng de eerste laag Beton Cire toilet niet te netjes aan !! Gebruik niet meer dan 500 gram per m² voor je eerste laag. Beton Cire is niet om uit te vullen ! Heb je een stukje dat je niet zo mooi vind ga dan niet terug. Schuur deze imperfectie er later uit.

Na 2 tot 4 uur is de eerste laag droog en kun je deze schuren en de tweede laag plaatsen. Als je alles goed glad schuurt krijg je straks een rustige Beton Cire toilet. Wil je een stoerdere look dan schuur je niet teveel , schuur dan enkel de heel grove knobbels even weg. De eerste laag word geschuurd met korrel 80 of korrel 120 onder een excentrische schuurmachine.

De tweede laag maak je iets dunner aan. Doe de resin in je emmertje en doe daar wat Beton Cire poeder bij. Maak het mengsel iets dunner dan bij je eerste laag. Je gebruikt nu tussen de 375 en 400 gram resin per kg Beton Cire poeder. Begin net als bij de eerste laag in een schuine lijn. Houd deze lijn net iets anders als bij je eerste laag. Smeer steeds tegen de geplaatste laag aan en houd je Beton Cire nat. Als hij te droog word dan doe je deze terug in je emmertje en pak wat verse Beton Cire. Zie je een imperfectie , geen stress , deze schuur je later gewoon weer weg. Werk gestructureerd en ga gewoon door. Je zal zien dat je dan het mooiste eindresultaat krijgt. Bij deze laag gebruik je tussen de 250 en 400 gram Beton Cire poeder per m².

Stap 03. Afwerken van je toilet

Schuur je Beton Cire toilet tot je de gladheid hebt die je leuk vind. Als je de Beton Cire in je toilet glad schuurt maakt dan natuurlijk veel makkelijker schoon dan als je de toilet wat ruwer houd. Meestal is korrel 120 goed genoeg om te schuren, wil je een gladder toilet dan kun je ook nog fijner schuren met korrel 240 en 400. Plaats de impregneer met een PU rollertje. Maak je wand even goed nat en doe dit van onder naar boven.

Als laatste rol je jouw toilet in met de matte PU sealer. Dit kun je in 1 keer doen. Maak de sealer aan , gebruik een weegschaal daarvoor en rol de sealer goed en steeds nat in nat. We hebben goede rollers met een 10 mm vacht waarmee je dit makkelijk doet. Je kan kiezen tussen PU rollertje van 11 cm of een roller van 25 cm we hebben deze altijd op voorraad.

Na 2 dagen kun je jouw toilet weer opbouwen. Toilet pot erop. Wasbakje ophangen lichtknopje weer terug plaatsen. Je weet wel. En dan genieten van je nieuwe beton cire toilet. Let op; je bent waarschijnlijk niet alleen, je partner wil ook wel eens zijn Facebook bijhouden op jullie nieuwe supergave Beton Cire toilet😍.

payments