Vloeren

Ik heb krasjes in mijn PU gietvloer

Ik heb krasjes in mijn PU gietvloer

Als je een PU Gietvloer hebt in je woning dan zullen daar vroeg of laat krasjes of zelfs krassen in kunnen komen ondanks de grote sterkte van onze PU gietvloer (D70). Zoals altijd is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen. Voorkom dat er zand op je vloeren ligt. Doe bescherm viltjes onder je stoelen. En toch kan het voorkomen dat je krasjes krijgt in je PU gietvloer.

Wanneer je krasjes hebt kun je deze nog wel 9laten) repareren. Kleine krasjes rond de eettafel kun je met de polymeer heel goed camoufleren. Een grote kras heeft een andere aanpak nodig. Zorg altijd dat je op jouw PU gietvloer een goede beschermlaag hebt zitten. Dit kan de PU sealer mat zijn of een PU kleur coating.

  • Stofzuig regelmatig
  • Plaats viltjes onder je meubelen
  • Zorg dat de nagels van je huisdier geknipt zijn
  • Kleine krasjes
  • Grote krassen
  • Nieuwe toplaag plaatsen

Stofzuig regelmatig;

De meeste krasjes en krassen komen voort uit zand of kleine steentjes die op de vloer liggen. Deze haal je heel makkelijk weg door regelmatig te stofzuigen. Wat ook helpt is een grote deurmat te leggen zodat het meeste vuil al van je schoenen af is voordat je echt binnen bent. Ben je buiten nog niet klaar en is alles nog een grote zandbak doe dan je schoenen uit als je naar binnen gaat. Het is sonde als je vloer al na een paar maanden een nieuwe toplaag nodig heeft. Heb je rond je huis grind liggen zorg dan voor een getegelde plaats voor de voordeur dat de steentjes onder de schoenen uit zijn als je binnen komt. Heb je toch zand en steentjes binnen dan even stofzuigen en je hebt er ook geen last meer van.

Plats viltjes onder je meubelen;

Zoals je weet heb je het eerste krasjes rond de tafel. Het op en neer schuiven van stoelen zorgt natuurlijk al heel snel voor krasjes in je PU gietvloer. Schratch no more heeft een heel gala aan bescherm dopjes voor alle stoelen en tafels op de markt. Je kan natuurlijk ook de gewone viltjes van de doe het zelf zaak gebruiken.

PU gietvloer net gegoten

Zorg dat de nagels van je huisdier geknipt zijn;

Ook geen rocket science natuurlijk. Heb je een grote hond houdt dan zijn nagels bij. De nagels van de wat grotere huisdieren zijn ook grote kras veroorzakers. Met de mini exemplaren heb je daar minder last van natuurlijk 😎.

Kleine krasjes;

Heb je op een gegeven moment toch kleine krasjes rond de eettafel dan kun je die camoufleren met de polymeer. Op een schone vloer plaats je met een platte dweil van de A.C. Tion heel makkelijk de polymeer. Je zal zien dat je de krasjes in je PU gietvloer niet meer ziet. Dweil de polymeer op de vloer voor je naar bed gaat en de dag er op kun je er weer overheen. Super simpel eigenlijk.

Grote krassen;

Heb je een grote kras in je PU gietvloer dan zal je die moeten repareren. Dat kun je niet zelf, sorry 😖. Je kan daar het beste een professionele PU gietvloer maker voor inhuren. De kras of de beschadiging wordt dan opgevuld en de vloer krijgt een nieuwe toplaag. Dat zal een kleur coating zijn omdat je anders de reparatie plekjes heel goed kan zien.

Nieuwe toplaag plaatsen;

Zoals bij de grote krassen al aangegeven kun je altijd een nieuwe toplaag plaatsen. Dat doe je met een 2 componenten PU coating. Meestal in kleur zeker als je grotere beschadigingen hebt. Heb je slechts kleine beschadigingen dan kun je de vloer even schoon maken met de stripper en de zwarte pad. Als alles weer droog en schoon is kun je de PU sealer weer plaatsen.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments