Vloeren

Hoe maak ik een Beton Cire vloer over hout

Hoe-maak-ik-een-Beton-Cire-vloer-over-hout

Wanneer je een wat oudere woning hebt met planken vloeren dan kun je daar ook een mooie Beton Cire vloer op maken. Het allerbelangrijkste is dan dat de planken onderling niet kunnen werken. Heb je een planken vloer dan doe je dit met een epoxy schraaplaag en mdf platen van 4 mm. Dit doe je 2 lagen aanbrengen in verband zodat je gehele vloer goed aan elkaar geplakt word en star word. Je dikte van de totale vloer word dan 10 – 12 mm. 2 lagen MDF van 4 mm, 3 lagen epoxy schraaplaag en je Beton Floor Cire. Heb je meer dikte nodig om mooi bij je deuren of dorpels uit te komen gebruik je dikkere MDF of een derde laag.

Hier gaan we uitleggen hoe je een houten vloer voor behandeld om daar een Beton Cire vloer overheen te kunnen leggen. We nemen een standaard goede houten planken vloer als voorbeeld. Zijn je planken kapot of rot dan zal je deze eerst moeten repareren of vernieuwen natuurlijk.

Verwijder alle oude vloerbedekking, spijkertjes, nietjes enz;

Om je MDF platen goed aan te laten sluiten op je houten planken ondergrond verwijder je alle obstakels die in de weg zitten. Vloerbedekking eraf, spijkertjes er uit of erin, nietjes, latjes, knobbels allemaal verwijderen voordat je met je MDF gaat beginnen. Plaats je MDF rij voor rij, net als de foto hierboven. Maak niet teveel epoxy aan. Je kan de epoxy maar een kwartiertje in je pot laten zitten. Maak steeds voor een rij platen je epoxy aan en smeer deze snel over de vloer. Je hebt dan veel meer tijd dan dat je de epoxy in je pot laat zitten. Veel epoxy op mekaar gaat heel snel reageren. Je legt de MDF plaat in de natte epoxy en schiet deze vast met brads of spijkert deze met kleine spijkertjes. Zorg dat de platen goed op de ondergrond zitten en niet bol staan.

Gebruik genoeg epoxy schraaplaag;

Wees niet te zuinig met je epoxy gebruik. Door de epoxy krijgt je houten planken vloer een stabieler en star oppervlak. De bedoeling is dat alle lagen MDF goed doorweekt worden met de aangemaakte epoxy. De platen komen dan goed aan de houten planken te zitten en de eerste met de tweede laag word goed aan elkaar geplakt. Je laatste laag zal je vloer mooi glad maken.

De MDF platen goed in de epoxy schuiven;

Zorg dat je de platen MDF goed in de epoxy schuift. Dat ook de naden vol met epoxy zitten en goed kunnen plakken. Zaag je platen voordat je begint al op maat dan werk je snel en adequaat.

Plaats een laag epoxy schraaplaag over je eerste laag MDF;

Heb je de eerste laag MDF liggen dan schraap je met een ramentrekkertje of spaan een dun laagje epoxy schraaplaag over je hele vloer. Zorg dat je alles goed raakt en er een dun laagje op je MDF ligt. In deze laag epoxy moet je tweede laag MDF in geplaatst worden.

De tweede laag MDF dwars op je eerste laag leggen;

Om een goede stevigheid in je vloer te krijgen plaats je de tweede laag dwars op je eerste laag MDF. Houd alles weer goed in verband en schiet met brads deze laag goed vast. Spijkeren kan natuurlijk ook, gebruik voldoende spijkers of brads zodat je plaat geheel vlak op je onderlaag komt te liggen.

Plaats een dikke laag epoxy schraaplaag over je vloer;

Als laatste plaats je een mooie dikke laag epoxy schraaplaag over je MDF heen zodat deze helemaal nat is en een glazen laagje vormt. Je kan om epoxy te besparen de super fijne epoxy toevoeging gebruiken. Je mengt deze in je epoxy en krijgt daarmee meer volume. Na 12 uur is je epoxy hard en kun je de epoxy schuren met schuurschijf korrel 24 en je Beton Cire vloer gaan smeren.

Vragen?

Patrick staat klaar om je te helpen

Kom je er nog niet helemaal uit of heb je heel specifiek ding. Neem dan even contact op met ons. Je kan bellen, mailen of gewoon binnen lopen.

payments