Praktische tips

Bekijk hier alle praktische Beton Ciré tips en tricks.

 

Praktische tips voor Beton Ciré en Beton Floor Ciré.

DE ALLERGROOTSTE PRAKTISCHE TIP DIE WIJ KUNNEN GEVEN IS: ZORG DAT DE ONDERGRONDEN GLAD EN STRAK STAAN.

Hoe mooier de ondergrond eruit ziet voordat de Beton Ciré of Beton Floor Ciré aangebracht wordt, hoe mooier het eindresultaat. Zorg dat het minimaal 18 graden celcius is en niet te vochtig.

Ondergrond Voorbereiden:

Zorg dat de ondergronden vast zitten en star zijn en blijven. Los zittende stukken zoals tegels , losse vloeren of los en rot stucwerk altijd eerst verwijderen. Gaten in muren opvullen met een geschikte krimpvrije mortel eventueel glad stukadoren. Bij vloeren vult u de gaten met de NC 182 en u egaliseert de gerepareerde vloer of tegelvloer met een juiste egaline. De NC 172 is een extreem snel drogende egaline maar best prijzig. De plaatselijke bouwmarkt heeft ook de langzamere versies die veel goedkoper zijn. Kijk altijd naar de druksterkte , 30 N / mm² word door ons aangeraden. Gebruik altijd de juiste primers die bij de producten horen en geschikt zijn voor het te behandelen oppervlak. Zuigende ondergronden hebben andere primers dan niet zuigende ondergronden. Na het aanbrengen van cementgebonden lagen uw vloerverwarming altijd eerst opstoken en de eventuele scheuren vullen met epoxy en krammen voordat u verder gaat met de Beton Floor Ciré of Beton Ciré.

Vloeren: Epoxy schraaplaag verkleint het ontstaan van scheuren in nieuwe cementdekvloeren of egaline vloeren aanzienlijk.
Wanden: Haakse binnenhoeken altijd insnijden voor een betere werking van de kit in de inwendige hoeken.
Meubels: Gebruik voor buitenhoeken een hoekshop. We hebben een scherpe en een stoere ronde.
Badkamer: Als u de impregneer en 2-K sealer goed en zorgvuldig aanbrengt is het verdere onderhoud heel makkelijk (en voordelig)

Mengen van Beton Ciré en Beton Floor Ciré:

Mengverhoudingen: lees het betreffende product informatie blad voor de mengverhoudingen

Volgorde: praktische tips voor alle gekleurde bouw materialen Het beste is om eerst de hele hoeveelheid Beton Ciré cement te mengen met de kleurstof/pigment om een contante kleur te krijgen. Als u meerdere emmers heeft deze ook onderling goed mengen. Controleer of het pigment geheel door de Beton Ciré gemengd is en niet in de hoekjes van de emmer terecht is gekomen! Het is verstandig om de op kleur gebrachte Beton Ciré als laatste nog een keer in zijn geheel via de zeef in een schone emmer over te gieten. Uw kleurstof vermengt zich dan beter met de cement korrels. Nu is de Beton Ciré klaar om aan te maken en te gebruiken. Bij het aanmaken met de Resin altijd eerst de Resin en dan pas de cement toevoegen. U gebruikt 1/3 deel Resin en 2/3 deel Beton Ciré Maak niet te veel aan. 1 kg is al goed voor 2 tot 2.5 m² !

Hulpmaterialen;

  • Gewone mixer/garde voor op een boormachine.
  • RVS zeef.
  • Decoratieve spaan.
  • Hoekschop voor meubelen en uitwendige hoeken.
  • Viltrollertje voor de impregneer en de PU.
  • Verf bakje.
  • Weegschaal.

Vloeren van Beton Ciré voorbereiden :

Bij vloeren is het belangrijk om altijd eerst heel goed te stofzuigen. Praktische tips voor alle vloeren; repareer eerst de gaten of frees sleuven met de uitvlakmassa UZIN NC 182 , primer de randen van de gaten of de sleuven goed voordat je de mortel aanbrengt om een goede hechting te garanderen. Na deze reparatie kunt u de vloer primeren met een goede primer , zuigende ondergronden. De niet zuigende ondergronden hebben de primer voor gladde ondergronden. Hierop egaliseren met de UZUN NC 172 of een andere langzamere egaline. Nu moet de vloer drogen en opgestookt worden. De eventuele imperfecties kunt u weg schuren met schuurschijf korrel 80 op een eenschijf machine of wood boy. Plaats de epoxy schraaplaag met een oude spaan. Verbruik is bij mooie nette cement dek vloeren of egaline vloer een 250 gram per m². Bij slechte zanderige cementdekvloeren kan het verbruik oplopen tot een 500 gram per m² om de vloer geheel te verstevigen. Dan kunt u de vloer beter eerst rollen en als deze rollaag  hard is nog een keer de epoxy schrapen.  Als u de epoxy moet schuren dan gebruikt u schuurschijf korrel 24 voor op een eenschijf machine. Stook de vloeren altijd eerst even op voordat u een eind laag gaat plaatsen. Het opstoken van de vloer geschied volgens een stookprotocol , deze kunt u hier ook bekijken. Opstook en afkoel protocol NOA.

Plaatsen van de Beton Floor Cire ;

Plaats de eerste laag Beton Floor Ciré iets meer dan een korreldikte op de vloer. Na voldoende droging word deze geschuurd met een een-schijf machine , de woodboy bij insiders met schuurschijf korrel 80 of 120. De tweede laag word een stuk dunner aangemaakt en als pleister opgebracht. U maakt de laag nu gladder en dichter. Als er blaasvorming optreed kunt u deze makkelijk verwijderen door nogmaals over deze plaats te spanen , u heeft waarschijnlijk te veel product geplaatst , iets te nat gemaakt of de ondervloer is extreem zuigend.. Eventueel kunt u Beton Floor Ciré  in 3 lagen plaatsen om meer kleurverschillen te maken. Verdeel de Beton Ciré in 2 porties ,  maak de tweede laag veel dunner aan en verwerk maximaal 200 gram per m². Om deze verwerking te doen moet u bij de Resin voor de tweede en derde laag 10 – 20 % water toevoegen.

Muren van Beton Ciré :

Verzeker jezelf dat de muren glad zijn , blijvend scheurvrij zijn en geen knobbels hebben en de stucwanden goed aangehecht zijn. De knobbels wegsteken met een spack-mes, ruwe stukken kunt u glad schuren met een schuurpapiertje korrel 120 of hoger. Rondom de kraan aansluiting het stukwerk goed vlak maken tot aan de aansluiting. Eventuele draaiende delen losdraaien van het stucwerk. Dit zie je veel bij kranen , die blauwe en rode dop. Nooit trekken , dan trekt u het stucwerk los! Als de muren glad en strak zijn kunt u de muren goed primeren met een universele primer ,let op de zuigende ondergronden en niet zuigende ondergronden , plaats de Beton Ciré mortel op de wand , verwissel je slag om een natuurlijk effect te krijgen. Goed laten drogen en dan schuren met een roterende schuurmachine en korrel 120. Maak de tweede laag iets vloeibaarder aan en plaats de tweede laag dunner op de muur. U bent nu de wand aan het pleisteren.  Spaan deze laag af met het frans spackmes naarmate deze harder word om meer effect te krijgen. Werk wand voor wand af. Hoeken kunnen met de uitwendige hoekschop gezet worden. Insnijden van de inwendige hoeken is het allerbeste. De losgesneden wanden kunnen dan onafhankelijk van elkaar bewegen. Later worden deze hoeken netjes rond gekit met een zuurvrije siliconen kit.

Beton Ciré meubelen;

Nieuwe meubelen of keukenbladen maken we van MDF. De hoeken zagen we in verstek en verlijmen alles blind. Als alles goed verlijmd is plaatsen we de epoxy schraaplaag voor meer zekerheid. Bij meubelen is het belangrijk om genoeg product op de hoeken te krijgen. Rond daarom de hoeken van uw houten meubel altijd goed af met een boven frees of met een schuurmachine. We hebben we bij de meubel pakketten al rekening gehouden met dit meerverbruik. Bij de eerste laag gebruikt u de hoekschop , bij de tweede laag smeer je deze door. Schuur de hoeken altijd met de hand. Maak van hout een hoekje en leg uw schuurpapier daarin voor een strakkere hoek of een schuine hoek.

Metalliek maken;

Bekijk ook de mogelijkheden om een metalliek look te maken op een meubel of op de muur. Met de Glaze metalliek kunt u van Beton Cire makkelijk een zilveren tafel maken. Hiernaast kunt u de categorie aanklikken en u ziet gelijk de verschillende kleuren Glaze metalliek.

Een waterdichte drain maken praktische tip;

Rond de drain zal een uitzetvoeg worden voorzien. Deze word na het plaatsen gekit met een zuurvrije kit om de waterdichting te garanderen. Lees meer over waterdichte drains.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze producten of prijzen? Neem dan contact met ons op via: info@beton-aparte.nl of tel: +31(0)13-2070015.

Nieuwsbrief