Google
4.5
Gebaseerd op 35 beoordelingen
powered by Google
js_loader
Praktische tips en tricks
Tips en tricks !

Praktische tips voor Beton Cire en Beton Floor Cire.

DE ALLERBELANGRIJKSTE PRAKTISCHE TIPS DIE WIJ JE KUNNEN GEVEN IS: ZORG DAT DE ONDERGRONDEN GLAD EN STRAK STAAN.

Hoe mooier de ondergrond eruit ziet voordat de Beton Ciré of Beton Floor Ciré aangebracht wordt, hoe mooier het eindresultaat. Zorg dat het minimaal 18 graden Celsius is en niet te vochtig. Lees meer over het belang van een goede ondergrond.

Welk product heb ik voor mijn ondergrond nodig?

Snelle VerzendingVoor 12:00 uur besteld, volgende werkdag in huis binnen Nederland
Gegarandeerd waterdichtAl onze producten zijn waterdicht, tenzij anders vermeld
Erkend bedrijfOnderscheidende Certificaten
KwaliteitAl meer dan 15 jaar 100% kwaliteit gegarandeerd!

!! Praktische tips voor je ondergrond

Praktische tips voor je ondergronden ; Zorg dat de ondergronden echt vast zitten en star zijn en blijven. Los zittende stukken zoals tegels , losse vloeren of los en rot stucwerk altijd eerst verwijderen. Gaten in muren opvullen met een geschikte krimpvrije stucmortel eventueel glad stukadoren , gebruik gaas bij het stukadoren. Bij vloeren vul je de gaten met een beton reparatie mortel en je egaliseert de gerepareerde vloer of tegelvloer met een juiste egaline. Er zijn extreem snelle egalines die vrij duur zijn. De plaatselijke bouwmarkt heeft ook langzamere versies die veel goedkoper zijn. Afhankelijk van de tijdsdruk kun je een keuze maken. Kijk altijd naar de druksterkte , 30 N / mm² word door ons aangeraden. Gebruik altijd de juiste primers die bij de producten horen en geschikt zijn voor het te behandelen oppervlak. Zuigende ondergronden hebben andere primers dan niet zuigende ondergronden. Na het aanbrengen van cementgebonden lagen je vloerverwarming altijd even opstoken en af laten koelen. De eventueel ontstane scheuren vullen met epoxy en krammen voordat je verder gaat met de Beton Floor Ciré of Beton Ciré.

  • Vloeren: Epoxy schraaplaag verbetert je nieuwe cementdekvloeren / chape of egaline vloeren aanzienlijk.
  • Wanden: Haakse binnenhoeken altijd insnijden voor een betere werking van de kit in de inwendige hoeken.
  • Meubels: Gebruik voor buitenhoeken een hoekshop. We hebben een moderne scherpe en een stoere ronde.
  • Badkamer: Als je de impregneer en de PU sealer mat goed en zorgvuldig aanbrengt is het verdere onderhoud heel makkelijk (en voordelig)

LET OP !! De grootste fout die je kan maken bij Beton Cire is het materiaal te dik te plaatsen !! Houd je aan de aangegeven hoeveelheden en gebruik Beton Cire niet om uit te vullen.

!! Praktische tips voor het mengen van Beton Cire en Beton Floor Cire:

Mengverhoudingen: lees het betreffende product informatie blad voor de mengverhoudingen

Volgorde: praktische tips voor alle gekleurde bouw materialen. Het beste is om eerst de hele hoeveelheid Beton Ciré cement eerst droog te mengen met de kleurstof/pigment om een constante kleur te krijgen. Als je meerdere emmers hebt deze ook onderling goed mengen. Controleer of het pigment geheel door de Beton Ciré gemengd is en niet in de hoekjes van de emmer terecht is gekomen! Het is verstandig om de op kleur gebrachte Beton Ciré als laatste nog een keer in zijn geheel via de zeef in een schone emmer over te gieten. Je kleurstof vermengt zich dan nog beter met de cement korrels. Nu is de Beton Ciré klaar om te gebruiken. Bij het aanmaken met de Resin altijd eerst de Resin en dan pas de cement toevoegen. Je gebruikt ongeveer 1/3 deel Resin en 2/3 deel Beton Ciré Maak niet te veel aan. 1 kg is al goed voor 2 tot 2.5 m² !

HULPMATERIALEN:

Betonlook badkamer met solid surface
Betonlook vloer uitgelicht

!! Praktische tips en tricks bij vloeren ;

Voorbereiden met cementgebonden producten en egaline

Bij vloeren is het belangrijk om altijd eerst heel goed te stofzuigen. Praktische tips voor alle vloeren; repareer eerst de gaten of frees sleuven met een goede beton reparatie mortel, primer de randen van de gaten of de sleuven goed voordat je de mortel aanbrengt om een goede hechting te garanderen. Na deze reparatie kun je de vloer primeren met een goede primer , zuigende ondergronden. De niet zuigende ondergronden hebben de primer voor gladde ondergronden. Hierop egaliseren met de UZUN NC 172 of een andere langzamere egaline. Nu moet de vloer drogen en opgestookt worden. De eventuele imperfecties kun je makkelijk weg schuren met schuurschijf korrel 80 op een boen machine of wood boy.

Voorbereiden met epoxy schraaplaag

De voorbereiding kan ook worden gedaan met epoxy producten. Maak een epoxy schraaplaagzand mengsel aan om de gaten te repareren. Als je verder een vlakke vloer hebt kan de egaline stap overgeslagen worden en kan de epoxy schraaplaag geplaatst worden. Plaats de epoxy schraaplaag met een oude spaan of ramen wisser. Verbruik is bij mooie nette cementdekvloeren / chape of egaline vloer een 250 gram per m². Gebruik de superfijne epoxy toevoeging om epoxy te besparen. Bij slechte zanderige cementdekvloeren kan het epoxy verbruik oplopen tot een 500  – 1500 gram per m² om de vloer geheel te doordrenken. Dan gebruik je heel veel zand en fijn toeslag materiaal om het epoxy verbruik te reduceren. Schraap of wis de epoxy even over de vloer en als deze laag na 12 uur hard is nog een keer de epoxy schrapen voor een goede verdichting van de cementdekvloer. Als je de epoxy moet schuren dan gebruik je schuurschijf korrel 24 onder een boen machine. Stook de vloeren altijd eerst even op voordat je een eind laag gaat plaatsen. Het opstoken van de vloer geschied volgens een stookprotocol , deze kun je hier lezen. Opstook en afkoel protocol NOA..

Plaatsen van de Beton Floor Cire

Plaats de eerste laag Beton Floor Ciré iets meer dan een korreldikte op de vloer. Na voldoende droging word deze geschuurd met een een-schijf machine , de woodboy bij insiders met schuurschijf korrel 80 of 120. De tweede laag word een stuk dunner aangemaakt en als een pleister opgebracht. Je maakt de vloer nu gladder en dichter. Als er blaasvorming optreed kun je deze makkelijk verwijderen door nogmaals over deze plaats te spanen , je hebt waarschijnlijk te veel product geplaatst , iets te nat gemaakt of de ondervloer is extreem zuigend. Eventueel kun je onze Beton Floor Ciré in 3 lagen plaatsen om meer schakeringen in je vloer te maken. Verdeel de Beton Ciré in 2 porties , maak de tweede laag veel dunner aan en verwerk maximaal 200 gram per m². Om deze verwerking makkelijker te doen kun je bij de Resin voor de tweede en derde laag 10 – 20 % water toevoegen.

03. Praktische tips bij wanden ;

Verzeker jezelf dat de muren goed glad zijn , blijvend scheurvrij zijn en geen knobbels hebben en de stuclaag goed vast zit. De knobbels wegsteken met een spack-mes, ruwe stukken kun je makkelijk glad schuren met een schuurpapiertje korrel 120 of hoger op een excentrische schuurmachine. Rondom de kraan aansluitingen het stukwerk goed vlak maken tot aan de aansluiting. Eventuele draaiende delen losdraaien van het stucwerk. Dit zie je veel bij kranen , die blauwe en rode dop. Nooit trekken , dan trek je het stucwerk los! Altijd draaien totdat hij los komt !! Als de muren glad en strak zijn kun je de muren goed primeren met een universele diepgrondeer / fixeer, let op de zuigende ondergronden en niet zuigende ondergronden , plaats de Beton Ciré mortel op de wand , verwissel je slag om een natuurlijk effect te krijgen. Goed laten drogen en dan schuren met een roterende schuurmachine en korrel 120. Maak de tweede laag iets vloeibaarder aan en plaats de tweede laag dunner op de muur. Je bent nu de wand glad aan het pleisteren. Spaan deze laag af met het frans spackmes of Beton Cire spaantje naarmate de BetonCire harder word om meer kleur effect en de wand gladder te maken. Werk wand voor wand af. Hoeken kunnen met de uitwendige hoekschop gezet worden. Als het smeren van niet zo goed gaat dan kun je altijd nog later schuren om een glad resultaat te krijgen. Insnijden van de inwendige hoeken is het allerbeste. De losgesneden wanden kunnen dan onafhankelijk van elkaar bewegen. Later worden deze hoeken netjes rond gekit met een zuurvrije siliconen kit en hechten veel beter omdat er is ingesneden. Snij de inwendige hoeken in voor het aanbrengen van de impregneer. Gebruik een scherp ( spack ) – mes of je spaan. Lees meer over Beton Cire kitten.

!! Praktische tips bij badkamer renovatie ;

Als het tegelwerk nog in goede staat is en enkel Beton Cire hierop aangebracht moet worden kun je dit op verschillende manieren doen.

  • Bezet de tegels met een goede stuc of tegellijm. Doordat deze producten niet makkelijk hechten aan tegelwerk zal er een goede geschikte primer op het tegelwerk worden geplaatst. Gebruik de voorgeschreven methode en producten van de fabrikant. Als alles strak is gezet kan er begonnen worden met de Beton Cire zoals normaal ook gedaan zou worden.
  • Gebruik de Beton Cire hechtlaag. De tegels even goed ontvetten en het product kan gelijk geplaatst worden. Als deze laag droog is impregneren met de bijgeleverde impregneer en met het Beton Cire systeem beginnen. Lees meer hierover op onze Beton Cire over tegels pagina.

!! Praktische tips bij Beton Cire meubelen

Nieuwe meubelen of keukenbladen maak je het beste van MDF. De hoeken in verstek maken en alles blind verlijmen. Als alles goed verlijmd is kun je gelijk met de Beton Cire aan de gang. Is je meubel niet in verstek gemaakt met MDF van de doe het zelf zaak plaats dan een epoxy schraaplaag voor meer zekerheid. Bij meubelen is het belangrijk om genoeg product op de hoeken te krijgen. Rond daarom de hoeken van je houten meubel altijd goed af met een boven frees of met een schuurmachine. Daar hebben we bij de meubel pakketten al rekening mee gehouden met dit meerverbruik. Bij de eerste laag gebruikt je de hoekschop , bij de tweede laag smeer je de hoek gewoon scherp. Schuur de hoeken altijd met de hand. Maak van hout een hoekje en leg uw schuurpapier daarin voor een strakkere hoek of een schuin facet.

Metalliek maken

Bekijk ook de mogelijkheden om een metalliek look te maken op een meubel of op de muur. Met de Glaze metalliek kun je van Beton Cire makkelijk een zilveren tafel of een brons accent maken. Hierboven kun je de categorie aanklikken en je ziet gelijk de verschillende kleuren Glaze metalliek.

Een waterdichte drain maken praktische tips

Rond de drain zou een uitzetvoeg moeten zitten. Als deze niet geplaatst is in de ondergrond zal je deze nog moeten maken met een diamant schijfje of multi-tool. Deze uitzetvoeg word na het plaatsen en afwerken van de Beton Cire gekit met een zuurvrije kit om de waterdichting te garanderen bij het grote verschil van uitzetting van RVS en beton. Lees meer over waterdichte drains.

Lees ook onze tips blog.

We proberen de vragen van klanten steeds te verwoorden in een blog. Verschillende practische tips samengevoegd in onze tips blog.

Goud Glaze in keuken 750 x 562

Workshops

Tijdens onze workshops laten we precies zien hoe je deze praktische tips in de praktijk toepast, dat levert de mooiste badkamers en vloeren, met de minste inspanningen op. Je krijgt op de workshop dag ook nog eens 10% korting op je benodigde Beton Cire.

Beton ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire xtra word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Wand word enkel decoratief gebruikt op muren. Heb je vragen over onze producten of prijzen?
Neem dan contact met ons op.

Alles wordt duurder behalve bij Beton Aparte!