Wat is Micro Beton eigenlijk?

Micro Beton is in verschillende uitvoeringen en verpakkingen verkrijgbaar.

Wat is Micro Beton eigenlijk ??

Micro beton is een zeer betaalbare betonlook afwerking afkomstig uit Spanje. U kunt de micro beton gebruiken op de vloer en op de wand , aldus de leveranciers. Voor ons is micro beton een leuk product om leuke decoratieve wanden mee te maken die niet echt waterdicht moeten zijn. Wat heel gaaf is van de Amerikaanse versie van Micro Beton , de Micro Topping , zijn de erg betaalbare en makkelijk aan te brengen metalliek afwerkingen in de vorm van de Glaze. Wij hebben deze sinds kort ook in ons programma naast de smeerbare metalen.

De Glaze van micro topping:

De glaze kan op verschillende ondergronden gebruikt worden. Hout , dik katoen en glas zijn ook te behandelen met de Glaze. Op heel gladde materialen zoals glas is dit alleen decoratief. De hechting op glas is niet optimaal natuurlijk.  De glaze kan uiteraard ook op micro beton en Beton Cire geplaatst worden. U kunt de Glaze over de eerste laag plaatsen om een wild effect te krijgen , u kunt natuurlijk ook na de tweede laag de Glaze plaatsen om een rustiger uitstraling te maken. Deze metalliek afwerking plaatst u makkelijk met een rollertje en spaan.

Maak uw eigen betaalbare metalliek look

Door het verschillend gebruiken van de spaan en de roller kan de metalliek look gemaakt worden die u zoekt. Het kan over een ruw geplaatste eerste laag Beton Cire en op een glad geschuurde tweede laag Beton Cire worden aangebracht. Door een Beton Cire in kleur te gebruiken voor de ondergrond kunt u de kleuren versterken. U kunt met Beton Ciré en de Glaze elke metalliek look maken die u wilt.Over het geschuurde Beton Cire rolt u eerst een laag Glaze met een Anza rollertje om de kleur al te krijgen. Na een half uurtje kunt u een laagje Glaze op uw werkstuk op uw werkstuk spanen met de decoratieve spaan. Doordat u de laatste laag spaant krijgt u de kleur nuances. U kunt natuurlijk ook veel egaler werken door meerdere lagen te rollen.

Oud versleten metalliek look

Om een oud versleten look te maken plaatst u 1 laag Beton Cire , kan ook de grove Floor versie zijn. Nadat deze laag hard is schuurt u de uitstekels eraf. Als u tevreden bent kunt u met de metalliek beginnen. U plaatst eerst met een rollertje de impregneer over de geschuurde Beton Cire. Als deze droog is kan u de Glaze oprollen. Voor deze laag droog is spaant u de tweede laag Glaze over uw werkstuk. De kleur van uw Beton Cire onderlaag zal dan door de Glaze heen komen. Dit geeft natuurlijk heel leuke effecten. En de uitstraling van versleten metalliek.

Egale metalliek look

Als u een egalere look wil maken schuurt u uw Beton Cire zo glad als mogelijk. U gebruikt een Beton Cire in de kleur van de metalliek om zo weinig mogelijk effecten over te nemen van de ondergrond. Als u de parelmoer gebruikt neemt u de witte Beton Cire. Bij de platina zilveren gebruikt u een grijze Beton Cire en zo verder. Impregneer de Beton Cire voordat u de Glaze gebruikt om deze in de badkamer te gebruiken.

Kleuren

 • Parelmoer wit
 • Platina zilver
 • Goud
 • Brons
 • Koper
 • Zwart

Voordelen op een rijtje

 • Makkelijk te gebruiken.
 • Verschillende ondergronden te gebruiken.
 • Verwerken met roller , kwast of spaan.
 • Op geïmpregneerd Beton Cire ook voor in de Badkamer !
 • Snel resultaat.
 • Lang verwerkbaar met als gevolg een beter eindresultaat.
 • Heel veel kleuren.
 • Creeer je eigen look door verschillende afwerkmogelijkheden.
 • Geschikt voor bijna iedere ondergrond.
 • Zeer stevige hechting op beton cire, micro beton , micro topping ed..

Deze Micro Topping Glaze is in verschillende kleuren en verpakkingen heel eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Wat is micro beton ? Uitleg over micro beton .

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze producten of prijzen? Neem dan contact met ons op via: info@beton-aparte.nl of tel: +31(0)13-2070015.

Nieuwsbrief

Beton Ciré van Beton Aparte

Maak kennis met alle mooie toepassingen met Beton Ciré van Beton Aparte. Beton Cire word in de badkamer en op meubelen gebruikt , Beton Floor de vloeren variant van Beton Cire en word in de woonkamer , keuken of kantoor gebruikt en de Beton Cire Deco word enkel decoratief gebruikt op muren. Heeft u vragen over onze producten of prijzen? Neem dan contact met ons op.

Onze webshopNeem contact op